Home » D:News » Care sunt cele mai neobişnuite cadouri de Crăciun?

Care sunt cele mai neobişnuite cadouri de Crăciun?

Care sunt cele mai neobişnuite cadouri de Crăciun?
Publicat: 25.12.2014
Deşi, în general, dronele sunt percepute drept aparate militare sau utilizate de diverse companii pentru scopuri precise, aceste dispozitive sunt din ce în ce mai mult folosite pentru distracţie.

Dronele, cunoscute mai degrabă ca aparate de zbor folosite de armată sau utilizate de companii, sunt din ce în ce mai utilizate pentru distracţie de tot mai multe persoane în Statele Unite, lucru ce dă bătăi de cap autorităţilor privind reglementarea întrebuinţării acestor dispozitive, potrivit AFP.

Andrew Steele, un adolescent de 15 ani din Statele Unite, a cerut o dronă drept cadou de Crăciun. O dorinţă insolită sau avangardistă, dar băiatul este departe de a fi singurul, după cum o demonstrează miile de fani ai acestor dispozitive zburătoare teleghidate care au luat cu asalt un târg specializat deschis recent la Los Angeles.

Iar gama de modele disponibile ce s-ar putea regăsi într-un cadou de Crăciun în această săptămână este la fel de variată ca şi aşteptările utilizatorilor.

„Apreciez foarte mult stabilitatea camerei, chiar şi când este în mişcare”, a spus un adolescent despre noua sa jucărie pentru care părinţii au plătit 1.200 de dolari.

Dronele se vând ca pâinea caldă, iar pentru a face faţă cererii care creşte, fabricantul chinez al aparatelor a fost nevoit să crească de o sută de ori numărul angajaţilor în opt ani.

Tony Mendoza, un vânzător al fabricantului UAV-RC.com, care prezintă produsele în cadrul unui stand din târgul de drone de la Los Angeles, a făcut o demonstraţie privind capacităţile unui model de intrare în gamă. „Este o dronă foarte simplă, care costă doar 25 de dolari”, destinată tuturor copiilor, a spus Mendoza.

În aceste condiţii, cu cât se vor afla mai multe drone sub bradul de Crăciun, cu atât vor zbura mai multe în noul an, lucru ce dă dureri de cap autorităţilor de reglementare.

„Este foarte important, indiferent de dimensiunile dronei, ca utilizatorii să fie atenţi la ceea ce îi înconjoară şi să se asigure că utilizează aparatul fără a pune pe cineva în pericol”, a declarat, pentru AFP, Lisa Ellman, fostă consilieră la Casa Albă.

Pe lângă nevoia de utilizare în condiţii de siguranţă, nici nu se pune problema „spionării vecinilor” cu aceste drone echipate cu camere, a adăugat Ellman, legat de acest subiect foarte sensibil mai ales la Los Angeles, unde locuiesc numeroase vedete.

Dar, chiar dacă dronele devin din ce în ce mai accesibile pentru orice utilizator, aceştia trebuie să mai şi reuşească să le facă să zboare, iar, potrivit lui Adam Gibson, un profesionist care organizează sesiuni de antrenament, acest lucru nu este tocmai simplu.

„Pentru a ştii cum să utilizezi aceste sisteme în mod corect, trebuie să urmezi un curs de formare de două săptămâni, cu până la 20 de ore de antrenament pe săptămână”, a declarat Gibson, patron al companiei Ctrl.Me.

Pentru a evita accidentele, trebuie nu numai ca utilizatorul să ştie să piloteze aparatul, ci şi să îl configureze corect, cu riscul de a-l vedea prăbuşindu-se.

„Multe dintre prăbuşirile pe care le observăm noi sunt datorate faptului că busola dronei nu a fost calibrată corespunzător”, a explicat Gibson, care a mai spus că unele accidente sunt cauzate de faptul că dronele au fost revopsite de utilizatori folosind substanţe care interferează cu sistemele de navigaţie (GPS).

Odată ce aparatul este configurat corect, iar principiile de pilotare de bază sunt stăpânite, cerul este al utilizatorului, cu condiţia de a rămâne sub 120 de metri altitudine, pentru a nu risca să se ciocnească cu alte aparate zburătoare mult mai mari şi care transportă pasageri.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase