Home » D:News » Un caz de Ebola a fost depistat în Marea Britanie

Un caz de Ebola a fost depistat în Marea Britanie

Autor: Mihaela Stanescu 12.30.2014
Un caz de Ebola a fost depistat în Marea Britanie
Un angajat medical revenit de curând din Sierra Leone în Marea Britanie a fost depistat pozitiv cu Ebola, fiind plasat în izolare într-un spital din Glasgow, anunţă autorităţile scoţiene.

„Un caz confirmat de Ebola a fost diagnosticat în Glasgow. Pacientul este izolat şi primeşte îngrijiri medicale la Spitalul Gartnavel”, a comunicat Guvernul scoţian.

Numărul deceselor provocate de epidemia de febră hemoragică Ebola în vestul Africii a ajuns la 7.842, dintr-un total de 20.081 de cazuri raportate, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

În Sierra Leone, sunt înregistrate 2.732 de persoane decedate din totalul de 9.409 de cazuri de îmbolnăvire. În Liberia s-au înregistrat 7.977 de cazuri de Ebola, dintre care 3.413 mortale. Actuala epidemie de Ebola a izbucnit în Guinea, în decembrie 2013. Între timp, în această ţară au fost raportate 2.695 de cazuri de îmbolnăvire, dintre care 1.697 mortale. Şase persoane au murit de Ebola în Mali, una în Statele Unite şi opt în Nigeria. Spania şi Senegal au raportat câte un deces.

Sursa: MEDIAFAX