Home » D:News » Care sunt cele mai “petrecăreţe” ţări în noaptea de Revelion? România ocupă un loc interesant

Care sunt cele mai “petrecăreţe” ţări în noaptea de Revelion? România ocupă un loc interesant

Care sunt cele mai “petrecăreţe” ţări în noaptea de Revelion? România ocupă un loc interesant
Publicat: 03.01.2015
România se află pe primele locuri într-un top al celor mai petrecăreţe ţări în seara de Revelion, întrucât românii, alături de locuitorii din Rusia şi Ucraina, merg la culcare cel mai târziu în noaptea dintre ani, informează mirror.co.uk.

În unele oraşe, petrecerea de Revelion ţine până în zori, în timp ce în altele se termină înainte de miezul nopţii.

În urma unui studiu realizat de compania Jawbone – care vinde brăţări ce monitorizează activitatea unei persoane, reuşind astfel să facă o medie a orei la care merg la culcare locuitorii din diferite ţări ale lumii – s-a ajuns la concluzia că ruşii sunt cei mai rezistenţi în noaptea dintre ani, cu oraşe ca Moscova şi Sankt Petersburg în topul clasamentului. Ora la care merg la culcare locuitorii din Moscova este 3.43, în timp ce oamenii din Sankt Petersburg au tendinţa de a sta treji până la 3.35.

Aşadar, Rusia, Ucraina şi România sunt ţările în care oamenii merg la culcare cel mai târziu în noaptea de Revelion.

Românii petrec în noaptea de Revelion, în medie, până la ora 3.55. Astfel, la miezul nopţii, 96,8% din populaţia României se află în toiul petrecerii pentru a marca noul an, potrivit cifrelor publicate pe blogul Jawbone.

Pe de altă parte, ruşii petrec în noaptea dintre ani până la ora 3.36, iar locuitorii Ucrainei se distrează de Revelion, în medie, până la ora 3.26.

De asemenea, ora medie la care merg la culcare locuitorii din Kiev (Ucraina), Buenos Aires (Argentina) şi Madrid (Spania) este 3.00. Următoarele poziţii în top sunt ocupate de Santiago, Barcelona, Varşovia, Mexico City şi Paris.

Locuitorii oraşelor din Marea Britanie nu sunt foarte petrecăreţi, ora medie la care merg la culcare fiind 1.38, această ţară situându-se pe locul 39 în top. În schimb, irlandezii petrec mai mult, aceştia mergând la culcare abia după ora 1.59.

Americanii şi austalienii nu petrec foarte mult în noaptea de Revelion. Astfel, americanii merg la culcare în jurul orei 12.55, 30% din populaţie dormind înainte de miezul nopţii, în timp ce australienii se culcă în jurul orei 12.53.

Sursa: MEDIAFAX

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase