Prima pagină D:News

Sfaturi pentru relaţii sexuale din 1684, scoase la vânzare

Corina Vârlan 02.21.2015 | ● Vizualizări: 31238

Prima ediţie a unui manual britanic de sex din secolul al 17-lea a fost scoasă la licitaţie în Statele Unite. Valoarea volumului numit "Capodopera lui Aristotel", fără nicio legătură cu filosoful grec, a fost estimată la 65.000 de dolari. În manual se discută despre"utilizarea şi acţiunile organelor genitale", dar şi despre "naşteri monstruoase şi cauzele acestora".

Volumul, cu autor anonim, a fost publicat anul 1684. Doar trei prime ediţii complete au mai supravieţuit până astăzi.

Lucrarea abordează o perspectivă directă asupra relaţiilor sexuale, oferindu-le cititorilor "sfaturi practice privind copulaţia, concepţia, sarcina şi naşterea", potrivit cuprinsului. Tot din acelaşi manual poţi afla care sunt poziţiile în care o femeie trebuie să se aşeze, după ce întreţine relaţii sexuale, pentru a rămâne însărcinată cu o fetiţă sau cu un băieţel, dar şi care sunt semnele ce îi arată că este gravidă şi care sunt semnele infertilităţii.

Cartea cuprinde o serie de ilustraţii în care apar femei nud acoperite cu păr, dar şi personaje jumătate om - jumătate câine sau bebeluşi siamezi. Astfel de "naşteri monstruoase" erau atribuite de autor "vrăjitoriei, copulaţiei între om şi animal şi unei afecţiuni a pântecului".

Astfel de volume au fost foarte citite, cele mai multe dintre exemplare fiind pur şi simplu distruse din această cauză. Ele nu erau văzute ca având un conţinut potrivit pentru societatea civilizată, din cauza conţinutului, şi de multe ori erau vândute pe ascuns.

Sursa: Guardian