Home » D:News » Ingrediente folosite în trecut pentru a stârni sau domoli pasiuni, expuse la Cluj. GALERIE FOTO

Ingrediente folosite în trecut pentru a stârni sau domoli pasiuni, expuse la Cluj. GALERIE FOTO

Publicat: 01.03.2015
Opt ingrediente şi preparate farmaceutice folosite de-a lungul timpului pentru a stârni sau domoli pasiuni sunt expuse la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj, în cadrul unui eveniment numit “Sărbătoarea iubirii”, sâmbătă fiind prezentat şi "elixirul iubirii".

Potrivit custodelui Colecţiei de Istorie a Farmaciei din cadrul Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj, Ana Maria Gruia, unele ingrediente folosite ca afrodisiace sau antiafrodisiace fac parte dintr-o expoziţie permanentă, însă mare parte dintre acestea sunt expuse sâmbătă în premieră, transmite corespondentul Mediafax.

Ea a precizat că evenimentul „Sărbătoarea iubirii” durează până sâmbătă seară la ora 22.00, existând în premieră un traseu personalizat pentru fiecare vizitator, care primeşte o fişă cu instrucţiuni şi trebuie să găsească mai multe ingrediente sau preparate folosite de-a lungul timpului ca afrodisiace.

„Tot în premieră, în acest an noi am cumpărat ingredientele folosite în trecut ca afrodisiace, pe care le-am ambalat şi le-am pus în sticluţe, pentru a le face mai atractive pentru vizitatori. De exemplu, am cumpărat scorţişoară, cacao, cuişoare sau coji de citrice. Tot astăzi, arătăm şi starul dragostei, care este «elixirul iubirii», păstrat într-o sticluţă colorată în care se găseşte un fel de vin roşu fiert, lăsat la macerat, cu scorţişoară, cuişoare şi coji de citrice şi îndulcit cu miere sau zahăr”, a mai afirmat Ana Maria Gruia.

Aceasta a precizat că ingredientele şi sticluţele cu produse nu pot fi mirosite, gustate sau atinse, acestea fiind aşezate în vitrine.

“Vizitatorii sunt foarte încântaţi de traseu şi de produsele expuse, am surprins pe feţele lor de la zâmbete stânjenite până la dorinţa de a achiziţiona un astfel de produs folosit ca afrodisiac (…) În trecut exista o contradicţie în rândul celor care le foloseau, deoarece era vorba de aceleaşi produse folosite şi ca afrodisiac şi ca antiafrodisiac. Oricum, efectele nu erau spectaculoase, după ce se consumau ingredientele respective, efectele erau fie de accelerare a circulaţie sângelui, fie de relaxare a individului”, a mai spus Ana Maria Gruia.

Reprezentanţii Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei spun că în primele ore de la deschiderea expoziţiei dedicate sărbătorii iubirii au venit aproximativ o sută de vizitatori, estimările arătând că până la ora 22.00, când se încheie programul, numărul vizitatorilor va depăşi două sute de persoane.

Sursă: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase