Prima pagină D:News

Reclame româneşti din secolul al XIX-lea, prezentate într-o expoziţie la ICR Bucureşti

Diana Parvulescu 03.12.2015 | ● Vizualizări: 1430
FOTO: ICR     + zoom
Galerie foto (1)

Trăsuri, pluguri şi orologii de buzunar, alături de produse şi preparate dintre cele mai ciudate, recomandate de farmaciştii de altădată, vor fi prezentate pe 17 martie, în expoziţia "Reclame româneşti din secolul al XIX-lea" la Institutul Cultural Român (ICR) din Bucureşti.

Astfel, trăsuri, cafea din orz, "ţoale" de iarnă pentru cai, pluguri şi "orologii" de buzunar, în prezentări savuroase, alături de produse şi preparate dintre cele mai ciudate, recomandate de farmaciştii de altădată, precum cocaină, granule de kola şi hrean iodat, vor introduce publicul într-o lume în care publicitatea începea să se înfiripeze într-un mod profesionist şi organizat.

Expoziţia înfăţişează un secolul XIX surprins prin intermediul casetelor publicitare, fascinante prin modul simplu şi direct de prezentare, în care imaginea spunea mai multe decât textul, informează ICR.

Intrarea este liberă, expoziţia putând fi vizitată între 17 şi 25 martie, de luni până vineri, de la 9.00 la 17.00.

"Reclame româneşti din secolul al XIX-lea" este organizată de Institutul Cultural Român, Asociaţia Clujul de altădată şi Casa Municipală de Cultură Cluj.

Sursă: Mediafax