Home » D:News » O jurnalistă a încercat o metodă veche de 5.000 de ani împotriva celulitei. Ce a urmat

O jurnalistă a încercat o metodă veche de 5.000 de ani împotriva celulitei. Ce a urmat

Publicat: 17.03.2015
O jurnalistă a publicaţiei Businss Insider a încercat un tratament vechi de 5.000 de ani pentru combaterea celulitei.

Creme, geluri, masaje speciale – toate le promit femeilor că în pot scăpa de celulită în timp record. Câte dintre acestea însă funcţionează cu adevărat? O jurnalistă a publicaţiei Business Insider a testat recent un „tratament” vechi de peste 5.000 de ani menit să ajute la combaterea aspectului de portocală al pielii.

Megan Willet a cumpărat o perie cu care, aşa cum se preciza pe mai multe site-uri de frumuseţe, şi-a masat corpul. În plus, aceasta a cerut şi sfatul şi explicaţiile unui medic dermatolog, pentru a stabili cu exactitate dacă efectele sunt reale.

„Aşa cum şi numele arată, practica aceasta implică utilizarea unei perii cu fire foarte ferme, cu care trebuie frecată pielea uscată”, a explicat Rachel Nazarin, medic la Schweiger Dermatology Group. „Acest procedeu are beneficiile similare unui masaj”, a adăugat ea.

Cunoscută în medicina tradiţională hindusă sub numele „garshana”, metoda presupunea în trecut folosirea unor mănuşi, a unui burete sau a unei perii pentru a îmbunătăţi circulaţia, a mai subliniat dr. Nazarin.

Inedit este faptul că aceast procedeu nu se reduce doar la masarea zonelor afectate de celulită, ci a întregului corp – pornind de la picioare, către inimă.

FOTO: Business Insider

„Circulaţia este stimulată, iar presiunea sistemului limfatic este îmbunătăţită. Înh plus, graţie perilor duri ai periei, se produce şi exfolierea pielii, îndepărtându-se astfel celulele moarte. Acest lucru, ca orice alt tip de exfoliere, îi conferă pielii strălucire şi un aspect catifelat”, a precizat Rachel Nazarin.

Citeşte continuarea aici.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase