Home » D:News » Cea mai distribuită fotografie pe reţele sociale în această perioadă

Cea mai distribuită fotografie pe reţele sociale în această perioadă

Cea mai distribuită fotografie pe reţele sociale în această perioadă
Publicat: 01.04.2015
O fotografie care prezintă un copil uitându-se în aparatul foto, cu mâinile ridicate şi o figură îngrijorată, este cea mai distribuită pe reţelele sociale online.

Imaginea a fost publicată pe reţeaua Twitter de fotojurnalista Nadia Abu Shaban din Fâşia Gaza, iar protagonistă este o fetiţă în vârstă de patru ani, din Siria, care a ridicat mâinile în momentul în care a fost fotografiată pentru că a crezut că aparatul foto este de fapt o armă, informează bbc.com.

Imaginea publicată pe Twitter a fost redistribuită de peste 11.000 de ori, iar vineri a fost publicată şi pe platforma Reddit, atrăgând peste 5.000 de voturi pozitive şi 1.600 de comentarii.

 

 

Potrivit BBC, imaginea a fost realizată de fotograful turc Osman Sağırlı, iar fetiţa din imagine se numeşte Hudea. Fotografia a fost făcută în decembrie 2014 în tabăra de refugiaţi Atmeh din Siria, la circa 150 de kilometri depărtare de localitatea natală a fetiţei care locuia anterior în Hama.

Fotografia, care a fost realizată cu un teleobiectiv, dispozitiv ce a facut-o pe micuţa Hamea să creadă că aparatul este o armă, a fost publicată prima dată în ziarul Türkiye, pentru care Sağırlı lucrează de 25 de ani.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase