Home » D:News » Sexul şi alcoolul ne fac mai fericiţi decât copiii. Cât de mult ne place, în realitate, să stăm pe Facebook

Sexul şi alcoolul ne fac mai fericiţi decât copiii. Cât de mult ne place, în realitate, să stăm pe Facebook

Publicat: 07.04.2015
Acest studiu contrazice o convingere comună şi anume că aducerea unui copil pe lume reprezintă activitatea care implineşte viaţa unei persoane.

Sexul este cea mai plăcută activitate umană, reiese dintr-un nou studiu. Pe locul doi se află petrecerile ”nebune” cu alcool.

Cercetătorii de la Universitatea Canterbury din Noua Zeelandă au folosit o metodă inventivă pentru a-i determina pe oameni să îşi evalueze nivelul de fericire în timp real.

Ei i-au rugat pe participanţi să transmită nivelul de satisfacţie a activităţilor din timpul zilei printr-un sms. Criteriile evaluate ţineau de plăcere, semnificaţie şi angajament, o tehnică numită ”eşantionarea experienţelor”. Prin urmare, chiar dacă petrecerile au ieşit pe locul doi din punct de vedere al plăcerii, ca semnificaţie s-au clasat pe locul zece.

Sexul a fost pe primul loc atât la capitolul plăcere, cât şi la semnificaţie şi angajament, aducerea pe lume a unui copil aflându-se pe poziţii inferioare în clasament.

De altfel, activităţi precum voluntariatul sau meditaţia au fost apreciate ca fiind mai plăcute decât îngrijirea unui copil, activitate care s-a clasat pe locul cinci.

La polul opus, cele mai neplăcute activităţi au fost desemnate ca fiind recuperarea după o boală şi, surprinzător, Facebook.

Sursă: Yourtango

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase