Prima pagină D:News

Peste patruzeci de ani din viaţa celei mai importante personalităţi spirituale a secolului al XX-lea, Papa Ioan Paul II, consemnaţi într-o carte

Diana Parvulescu 04.21.2015 | ● Vizualizări: 567
FOTO: Patrick Hertzog/Mediafax Foto     + zoom
Galerie foto (1)

Volumul "Papa Ioan Paul II. Karol Wojtyla. În mâinile Domnului. Însemnări personale, 1962 - 2003", o ediţie de colecţie, cu reproduceri după manuscrise originale şi fotografii, va fi lansat sâmbătă, de la ora 17.00, la Librăria Humanitas din Bucureşti.

La eveniment vor participa Marek Szczygiel, ambasadorul Poloniei în România, preotul profesor doctor Wilhelm Danca, criticul literar Dan C. Mihăilescu, profesorul Constantin Geambaşu, cel care a tradus şi cartea, şi Lidia Bodea, directorul general al editurii Humanitas.

Dezbaterea va fi moderată de Marieva Ionescu, redactor la editura Humanitas. Mihai Ghiga şi Claudiu Lobonţ vor oferi publicului un scurt recital de muzică sacră la viola d'amore şi teorbă, potrivit editurii Humanitas.

Mai bine de patruzeci de ani din viaţa celei mai importante personalităţi spirituale a secolului al XX-lea sunt consemnaţi în această carte, care, după ce a apărut în Polonia, a stârnit un imens interes mediatic. Încredinţate prin testament părintelui Stanislaw Dziwisz, secretarul şi cel mai apropiat colaborator al papei, pentru a fi arse, aceste însemnări nu au fost distruse, ci au fost prezentate Congregaţiei pentru Cauzele Sfinţilor.

Decizia luată de cardinalul Stanislaw Dziwisz, mitropolitul din prezent al Cracoviei, din profundă dragoste şi respect faţă de papă, oferă, poate, una dintre cărţile fundamentale ale umanităţii, un extraordinar document care dezvăluie taina sufletului unuia dintre cei mai iubiţi oameni şi un loc spiritual aparte în care ceea ce este omenesc şi ceea ce este dumnezeiesc se îmbină în dimensiunea sfinţeniei.

În continuarea lansării de carte de la Librăria Humanitas, publicul este aşteptat la Catedrala Sfântul Iosif, de la ora 20.00, pentru Concertul de muzică sacră italiană organizat în Festivalul Chei al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.

Sursă: Mediafax