Home » D:News » Panică în apropiere de România. Incendiul ce se extinde spre centrala de la Cernobîl ar fi fost declanşat intenţionat. VIDEO

Panică în apropiere de România. Incendiul ce se extinde spre centrala de la Cernobîl ar fi fost declanşat intenţionat. VIDEO

Panică în apropiere de România. Incendiul ce se extinde spre centrala de la Cernobîl ar fi fost declanşat intenţionat. VIDEO
Publicat: 29.04.2015
Autorităţile ucrainene au declanşat o anchetă penală în cazul incendiului forestier izbucnit în apropierea centralei nucleare Cernobîl, informează site-ul agenţiei Interfax.

„A fost declanşată o investigaţie, conform Codului Penal, privind distrugerea faunei şi florei. Agenţii de poliţie depun eforturi pentru asigurarea ordinii şi pentru salvarea vieţilor”, a comunicat Ministerul ucrainean de Interne.

Un incendiu forestier afectează 320 de hectare de pădure în apropierea centralei nucleare Cernobîl.

Comitetul de urgenţă al Ministerului Mediului s-a întrunit de la ora 17.00, pentru a discuta situaţia de la Cernobîl, unde un incendiu a izbucnit, marţi, în zona interzisă din jurul centralei nucleare.

Întrunirea comitetului are loc conform procedurii, urmând ca acesta să constate dacă există sau nu vreo ameninţare la adresa României, a precizat directorul de comunicare al Ministerului Mediului, Mihai Drăgan.

Autorităţile ucrainene suspectează că incendiul a fost declanşat intenţionat.

„Vântul s-a oprit în cursul serii şi noi am limitat rapid incendiul în jurul focarelor mari”, a scris ministrul. „Există o suspiciune rezonabilă cu privire la un atac intenţionat, incendiul izbucnind în mai multe locuri de pe ambele maluri ale râului”, a continuat el, precizând că au fost intensificate patrulele, iar membrii Gărzii Naţionale şi cei ai Ministerului de Interne au fost puşi în alertă.

Potrivit lui Avakov, incendiul care a izbucnit marţi în zona interzisă din jurul centralei nucleare Cernobîl este cel mai mare din 1992. Acesta se află la 20 de kilometri distanţă de centrală, dar depozitul cu combustibil folosit este situat la doar cinci kilometri.

Comentând situaţia, el a declarat că se aşteaptă mai degrabă la o evoluţie pozitivă. „Riscurile sunt mari … Prin urmare – atenţie maximă. Vă voi anunţa dacă mai apar informaţii. Nu există temei pentru a ceda panicii în acest moment. Totul este sub control”, a adăugat el.

Totodată, serviciul ucrainean pentru situaţii de urgenţă în regiunea Kiev a anunţat că nu s-a înregistrat o creştere a nivelului radiaţiilor în capitală.

Sursa: Mediafax

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase