Prima pagină D:News

Zece lucruri pe care probabil nu le ştiaţi despre Războiul Stelelor. Forţa fie cu voi de Ziua Star Wars! - VIDEO

Corina Vârlan 05.04.2015 | ● Vizualizări: 7397

Fanii SF din întreaga lume sărbătoresc astăzi Ziua Star Wars. Pentru prima oară există şi în România activităţi dedicate lor.

Acestea se vor desfăşura de la ora 15:00 la ora 22:00 în Băneasa Shopping City din Capitală. Acolo se construieşte, în foaierul cinematografului, o machetă a universului Star Wars în timp ce trei cavaleri Jedi se antrenează pe o scenă.

Ziua de 4 mai a fost aleasă Ziua Star Wars după ce fanii acestor filme au inventat un joc de cuvinte pornind de la urarea "May the Force be with you", transformând-o în "May the Forth be with you".

Primul personaj la care s-a gândit George Lucas în momentul în care a început să scrie această "epopee galactică" a fost Darth Vader, prezentat iniţial ca personaj negativ. Filmările au fost realizate în Tunisia. Coloana sonoră pentru toate cele şase filme ale seriei a fost compusă de John Williams.

Primul film din serie Star Wars,"Războiul stelelor, Episodul IV: O nouă speranţă", a ajuns pe marile ecrane în anul 1977.

Sursă: YouTube

Succesul său a fost atât de mare, încât la distanţă de trei ani au fost difuzate şi următoarele două filme "Războiul stelelor - Episodul V: Imperiul contraatacă" şi "Războiul stelelor - Episodul VI: Întoarcerea lui Jedi".

Iniţial, ultimul dintre acestea urma să se numească "Răzbunarea lui Jedi", dar chiar înainte de difuzarea pe marile ecrane numele a fost schimbat în "Întoarcerea lui Jedi" creatorii său realizând că răzbunarea nu putea fi un lucru specific cavalerilor Jedi.

Sursă: YouTube

Sursă: YouTube

Seria Star Wars a continuat începând cu anul 1999 cu "Războiul stelelor - Episodul I: Ameninţarea fantomei", "Războiul stelelor - Episodul II: Atacul clonelor" şi "Războiul stelelor - Episodul III: Răzbunarea Sith", toate prezentând acţiunile care au dus la evenimentele prezentate în prima trilogie.

În 2015, după zece ani de pauză, va apărea pe marile ecrane şi al şaptelea film al seriei.

Sursă: YouTube

Sursă: YouTube

Sursă: YouTube

Zece lucruri pe care probabil nu ştiaţi despre Star Wars

1. Specia din care provine maestru Yoda nu este menţionată niciodată în cele şase filme.

2. Chiar dacă în scenariul primei trilogii Star Wars existau şi femei pilot, imaginile cu ele au fost tăiate la montajul final.

3. Qui-Gon Jinn a folosit o lamă de ras Gillette drept aparat de comunicare în "Războiul stelelor - Episodul I: Ameninţarea fantomei".

4. Limba speciei Ewok este, de fapt, o combinaţie între tibetană şi nepaleză.

5. Actorul care îl joacă pe Darth Vader, cel îmbrăcat efectiv în costum, nu cel care i-a dat voce personajului, nu are voie să participe la convenţiile oficiale Star Wars pentru că George Lucas îl consideră enervant.

6. Zgomotul făcut de sabia cavalerilor Jedi este realizat prin combinarea sunetului unui televizor vechi, cu tub catodic, cu sunetul unui motor de proiector de film.

7. Liam Neeson era prea înalt pentru platourile Star Wars. Producătorii au fost nevoiţi să modifice decorul din cauza lui, lucru care i-a costat circa 150.000 de dolari.

8. Jabba Hutt-ul trebuia, iniţial, să fie o creatură păroasă.

9. Harrison Ford nu a fost singurul actor cunoscut care a vrut să îl joace pe Han Solo. Rolul a fost dorit şi de Burt Reynolds, Al Pacino, Jack Nicholson şi Christopher Walken.

10. George Lucas voia să pună o maimuţă să joace rolul lui Yoda. Maimuţa urma să poarte o mască şi să aibă un baston.

Sursă: Mashable