Home » D:News » Boala care ucide cei mai mulţi români: De 10-15 ani e mai severă decât multe forme de cancer

Boala care ucide cei mai mulţi români: De 10-15 ani e mai severă decât multe forme de cancer

Publicat: 11.05.2015
Boala care ucide cei mai mulţi români: De 10-15 ani e mai severă decât multe forme de cancer
Românii au cea mai scăzută speranţă de viaţă din Uniunea Europeană, iar 60% din decesele înregistrate în România sunt provocate de bolile cardiovasculare, cu 12% mai mult decât media europeană.

 Reprezentanţii Societăţii Române de Cardiologie afirmă că incindenţa bolilor cardiovasculare a crescut foarte mult în ultimii 10-15 ani. Aceştia se plâng de faptul că, în prezent, nu există un program naţional de prevenţie a acestor afecţiuni severe.

”Insuficienţa cardiacă e o boală foarte severă care omoară foarte mulţi oameni. De 10-15 ani e mai severă decât foarte multe forme de cancer. Nu există practic o percepţie a populaţiei generale legată de severitatea insuficienţei cardiace. Insuficienţa cardiacă este ceva foarte comun. Nu înţeleg că trebuie să se prezinte repede la doctor”, spune dr. Ovidiu Chioncel, medic primar la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare Prof. Dr. C.C. Iliescu.

Potrivit preşedintelui Societăţii Române de Cardiologie, dr. Gabriel Tatu Chiţoiu, principalele cauze care conduc la bolile cardiovasculare sunt hipertensiunea arterială, fumatul, lipsa de mâncare, sedentarismul sau obezitatea.

Citeşte mai multe pe gandul.info

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase