Home » D:News » Povestea ”celui mai blestemat oraş din Europa”, despre care italienii nu vor să vorbească niciodată – VIDEO

Povestea ”celui mai blestemat oraş din Europa”, despre care italienii nu vor să vorbească niciodată – VIDEO

Publicat: 15.05.2015
Supranumit "cel mai blestemat oraş din Europa", Colobraro din Italia ascunde nenumărate legende, potrivit cărora acolo s-ar fi născut copii cu două inimi şi trei plămâni şi ruinele ar fi bântuite de fantome.

Italienii nu doresc să discute despre Colobraro şi poliţiştii nu îi amendează pe cei care depăşesc viteza pe drumurile din oraş, de teamă că ar putea fi bântuite, scrie Daily Mail. Reputaţia întunecată a reprezentat însă o mină de aur pentru localnici, în condiţiile în care turismul a înflorit în regiune.

Oraşele vecine din Basilicata, sudul Italiei, se referă la Colobraro ca la „acel oraş” şi mulţi locuitori evită să traverseze ruinele-labirint din zonă.

Povestea blestemului este la fel de vechi precum oraşul şi are legătură cu originea numelui său, „coluber”, „şarpe” în latină, întruchiparea răului.

În prima jumătate a secolului trecut, se spune că un avocat şi o vrăjitoare au readus blestemul asupra oraşului Colobraro. Povestea spune că Biagio Virgilio, un avocat bogat, care nu pierduse niciun caz, era înconjurat de duşmani.

Într-o zi, aflându-se la tribunal, Virgilio a exclamat: „Dacă ceea ce spun este fals, atunci să cadă candelabrul din tavan!”

Candelabrul a căzut şi din fericire nimeni nu a fost rănit, dar numele avocatului a fost asociat cu blestemul şi locuitorii au spus că acesta afectează reputaţia oraşului. De fiecare dată când se întâmpla ceva în oraş, locuitorii dădeau vina pe avocat şi atât el, cât şi rudele sale au fost nevoiţi să plece din Colobraro.

În cautarea „fattucchierei”

Ulterior, un antropolog a vizitat oraşul în căutarea aşa-numitei „fattucchiera” – o vrăjitoare care să înlăture „ochiul rău”, care s-ar datora gândurilor negative ale oamenilor.

El a întâlnit-o pe „La Cattre”, o femeie bătrână (foto), crezând că este cea pe care o căuta. În timpul vizitei, omul s-a plâns că atât el, cât şi echipa sa, au suferit accidente misterioase.

Citeşte articolul integral pe gandul.info

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase