Home » D:News » Lingouri de aur, expuse la Banca Naţională a României, sâmbătă, la Noaptea Muzeelor

Lingouri de aur, expuse la Banca Naţională a României, sâmbătă, la Noaptea Muzeelor

Publicat: 14.05.2015
Lingouri de aur, expuse la Banca Naţională a României, sâmbătă, la Noaptea Muzeelor
Câteva tipuri de lingouri de aur "standard" vor fi expuse într-o casetă specială, în holul sediului Băncii Naţionale a României (BNR), sâmbătă, la Noaptea Muzeelor, între orele 19.00 şi 23.00, în cadrul evenimentului "Aur din Tezaur".

Muzeul Băncii Naţionale a României participă, în premieră, la evenimentul cultural european Noaptea Muzeelor, ediţia 2015.

Astfel, în cadrul evenimentului „Aur din Tezaur”, publicul va putea admira câteva tipuri de lingouri de aur „standard”, expuse într-o casetă specială, în holul sediului BNR din Bucureşti.

De asemenea, pe un ecran TV amplasat în exterior va putea fi vizionat un film documentar cu tema „Aurul românesc şi BNR”, realizat cu sprijinul Televiziunii Române, iar faţada clădirii din strada Doamnei numărul 8 va beneficia de efecte şi proiecţii luminoase speciale.

Accesul publicului la eveniment este liber.

Participarea Muzeului Băncii Naţionale a României la circuitul de vizitare al muzeelor bucureştene se înscrie în suita de manifestări dedicate sărbătoririi a 135 de ani de la înfiinţarea băncii centrale.

De asemenea, Noaptea Muzeelor va propune bucureştenilor, sâmbătă, multe premiere în cele peste 50 de instituţii participante la eveniment, între care „un aeroport oniric” la Muzeul Enescu, o „galerie de neuitat” la MNAR şi „revolta colecţiilor” la MNIR, ca protest faţă de situaţia gravă a instituţiilor muzeale.

Ediţia din 2015 a Nopţii Muzeelor va fi una cu totul specială, pentru că va fi marcată de un protest pe care Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR), organizatorul evenimentului, l-a propus tuturor muzeelor din ţară, membre sau încă neafiliate organizaţiei. Astfel, câte o piesă valoroasă din instituţiile muzeale care se vor alătura acestui protest va fi acoperită. Acest protest subtil şi inedit are scopul de a atrage atenţia publicului şi autorităţilor asupra situaţiei dramatice în care se află muzeele României.

Programul Nopţii Muzeelor 2015 este foarte divers şi ofertant. Muzeele nu vor fi pur şi simplu deschise până târziu noaptea, ci au pregătit foarte multe evenimente organizate special pentru sâmbătă seara.

Lista completă a instituţiilor participante la Noaptea Muzeelor şi a programelor pregătite de acestea pot fi consultate pe site-ul www.noapteamuzeelor.ro.

Ajuns în 2015 la a 11-a ediţie, Noaptea Muzeelor este unul dintre cele mai populare şi longevive evenimente culturale destinate publicului larg, sărbătorit la nivel european. Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, manifestarea atrage anual în România sute de mii de participanţi. Noaptea Muzeelor are loc în fiecare an sâmbăta, în jurul datei de 18 mai – Ziua Internaţională a Muzeelor, sărbătoare instituită de International Council of Museums (ICOM).

Anul trecut, în România, la Noaptea Muzeelor au participat peste 150 de instituţii muzeale şi organizaţii de cultură şi educaţie din aproximativ 50 de localităţi.

Sursă: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase