Home » D:News » ”Tratamentele” extreme practicate în urmă cu mai puţin de 100 de ani. Zece imagini tulburătoare

”Tratamentele” extreme practicate în urmă cu mai puţin de 100 de ani. Zece imagini tulburătoare

Publicat: 22.05.2015
Gândul că ne-am putea îmbolnăvi, că am fi nevoiţi să mergem la medic sau să facem un tratament neplăcut ne supără de cele mai multe ori.

Cu toate acestea, ar trebui să fim mai recunoscători faţă de medicina secolului XXI. Asta pentru că tratamentele au devenit mult mai confortabile atât pentru pacienţi, cât şi pentru medici.

Mai jos aveţi o galerie foto în care sunt ilustrate tratamentele vechi pe care le îndurau oamenii în trecut, precum şi ”instrumentele” de care se bucurau medicii.

Lewis Sayre, un faimos chirurg, folosea această metodă pentru a corecta curbura coloanei vertebrale în secolul al XIX-lea.

În urmă cu mai puţin de 100 de ani, copiii care sufereau de rahitism erau trataţi cu lumină. Imaginea de mai jos a fost realizată în 1925, la un orfelinat din Chicago.

Protezele faciale se foloseau în secolul al XX-lea pentru a ascunde răni.

În imaginea de mai jos este ilustrată o reclamă la un ”aparat spinal”. Intenţia îi aparţine doctorului Clark, fotografia fiind din 1878.

Tehnica de fizioterapie folosită de Walter Reed, medicul care a descoperit că febra galbenă este transmisă de ţânţari, în 1920.

Maştile erau folosite de medici pentru a nu se îmbolnăvi de ciumă. În ciocul acestora se punea levănţică şi alte substanţe cu miros puternic.

În secolul al XIX-lea, eterul, o substanţă incoloră foarte volatilă şi inflamabilă obţinută din alcooli sau fenoli şi folosită în prezent în industrie, reprezenta anestezic pentru operaţii.

Modelul anatomic era folosit în trecut, când medicii nu aveau voie să atingă trupul femeilor. Ei foloseau aceste ”păpuşi” pentru a afla unde era localizată durerea.

Manechinul obstetric este din secolul al XVIII-lea şi era folosit de studenţi pentru a învăţa despre naşteri.

Testele neurologice se făceau cu ajutorul unor dispozitive electrice. Imaginea este de la 1884.

Sursă: wittyfeed.com

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase