Home » D:News » Iranul a organizat un concurs de caricaturi împotriva Statului Islamic

Iranul a organizat un concurs de caricaturi împotriva Statului Islamic

Iranul a organizat un concurs de caricaturi împotriva Statului Islamic
Publicat: 28.05.2015
Iranul a lansat o competiţie de caricaturi care să ironizeze gruparea militară Stat Islamic şi atrocităţile comise de aceasta, la care a invitat participanţi din întreaga lume, relatează The Independent, în ediţia electronică.

Organizatorii au declarat că au selectat lucrări care vor fi prezentate la patru centre culturale din Teheran, iar câştigătorul va fi anunţat la 31 mai.

Potrivit agenţiei de stat IRNA, artiştii au fost sfătuiţi de Casa Caricaturii să se concentreze pe „crimele comise de Statul Islamic”.

Mohammad Habibi, secretarul executiv al concursului, a declarat că au fost selectate 280 de lucrări din totalul de 800 trimise, inclusiv din 40 de ţări precum Brazilia, Australia şi Indonezia.

Habibi a declarat pentru Tehran Times că la concurs au participat şi unii caricaturişti străini, care au fost însă obligaţi să călătorească sub pseudonim din cauza îngrijorărilor privind securitatea.

„În zilele noastre, toată lumea ştie despre parazitul care se numeşte SI şi ce crime au comis ei împotriva umanităţii, artei şi culturii. Artiştii au datoria să ajute publicul să conştientizeze informaţiile despre acest grup participând la astfel de evenimente”, a adăugat el pentru Press TV.

Un concurent, artistul grafic Massoud Shoajaei Tabatabaii, a declarat pentru Press TV că acest concurs a fost organizat „pentru a dezvălui adevărata natură a Daesh” (numele persan al SI). „Daesh încearcă să se asocieze cu islamul dar în esenţă nu are nicio idee despre islam”, a afirmat el.

Finanţată de Guvernul din Teheran, Casa Caricaturii a organizat o competiţie pe tema negării Holocaustului după caricaturizarea Profetului Mahomed în revista franceză Charlie Hebdo la începutul anului.

Sursă: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase