Home » D:News » Imaginea care te poate ajuta să te concentrezi mai bine. Tot ce trebuie să faci este să o priveşti 40 de secunde

Imaginea care te poate ajuta să te concentrezi mai bine. Tot ce trebuie să faci este să o priveşti 40 de secunde

Publicat: 31.05.2015
Nu ai nevoie de o cafea în pauza de la birou pentru a-ţi aduna forţele şi pentru a te concentra mai bine. Tot ce trebuie să faci este să priveşti o imagine care suprinde un peisaj din natură.

Oamenii de ştiinţă australieni au descoperit că tot ce ai nevoie pentru a te concetra mai bine este să priveşti de la birou natura timp de doar 40 de secunde.

La studiu au participat 150 studenţi. Cei care au fost puşi să privească o imagine cu o pajişte plină cu flori aflată pe acoperişul unei clădiri în mijlocul unei sarcini plictisitoare au dus-o mai bine la final faţă de cei care au fost puşi să privească o fotografie cu un acoperiş din beton.

„Imaginea cu acoperişul plin cu verdeaţă este percepută ca fiind mult mai relaxantă decât cea cu priveliştea cu acoperişul din beton, iar rezultatele sugerează că spaţiile verzi sunt importante pentru sănătatea în oraşe şi la locul de muncă”, explică cercetătorii australieni de la Universitatea din Melbourne.

Oamenii de ştiinţă spun, totodată, că acoperişurile verzi ar putea îmbunătăţi calitatea vieţii în special atunci în zonele urbane unde nu există destul de mult spaţiu pentru parcuri.

Cercetătorii vor să afle acum dacă oamenii devin mai creativi şi sunt mai dispuşi să îi ajute pe colegi după ce se uită la plantele amplasate în spaţiile de lucru.

Sursă: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase