Prima pagină D:News

Cum a ajuns fratele lui Kim Jong-un "nepotrivit" pentru a conduce Coreea de Nord. Noi dezăluiri - FOTO

Redactia Descopera.ro | 06.03.2015 | ● Vizualizări: 4199

Kim Jong-chol este fratele mai mare al liderului nord-coreean Kim Jong-un şi ar fi avut dreptul de a prelua conducerea regimului din Coreea de Nord, însă a fost considerat "prea slab şi efeminat" de tatăl său, fiind îndepărtat, informează Daily Mail.

Kim Jong-chol este primul băiat al lui Kim Jong-il din relaţia pe care acesta a avut-o cu japoneza Ko Yong-hui, al doilea fiind actualul lider nord-coreean, Kim Jong-un. Kim Jong-il a mai avut un băiat - Kim Jong-nam (44 de ani), dintr-o primă căsătorie.

Noi DEZVĂLUIRI despre viaţa fratelui lui Kim Jong-un, considerat "nepotrivit" pentru a conduce Coreea de Nord - FOTO    

Recent, în presa internaţională au apărut primele imagini cu Kim Jong-chol (33 de ani) de la preluarea puterii în Coreea de Nord de către fratele său Kim Jong-un.El a fost fotografiat alături de iubita sa, în timp ce asista la un concert Eric Clapton în Londra, la Royal Albert Hall.

Despre Kim Jong-chol se ştie că este un fan înrăit al lui Eric Clapton, că şi-ar câştiga banii din afaceri cu droguri şi că este "capul" unui grup format de odraslele elitei nord-coreene.

Potrivit Daily Mail, el a urmat cursurile Şcolii Internaţionale din Berna (Elveţia), presa relatând că acesta a scris în acea perioadă o poezie despre o lume fără războaie, fără arme nucleare şi în care spera să lupte împotriva teroriştilor alături de actorul Jean-Claude van Damme.

Noi DEZVĂLUIRI despre viaţa fratelui lui Kim Jong-un, considerat "nepotrivit" pentru a conduce Coreea de Nord - FOTO    

"Dacă aş putea cere o lume ideală, aceasta ar fi fără arme şi fără bombe nucleare. Toată lumea ar fi fericită: fără războaie, fără moarte, fără lacrimi", sunt cuvintele scrise de Kim Jong-chol şi publicate de Newsnight, în 2009.

La vremea respectivă, analiştii s-au întrebat dacă latura sensibilă a lui Kim Jong-chol i-ar permite acestuia să facă faţă presiunii unui regim atât de strict ca cel din Coreea de Nord.

După absolvirea şcolii, Kim Jong-chol a început pregătirea pentru a deveni liderul ţării, deoarece fratele său mai mare, Kim Jong-nam, şi-a pierdut acest drept după ce a fost prins utilizând un paşaport fals pentru a trece în Japonia, în 2001.

Kim Jong-nam (Imagine: Mediafax Foto-AFP)    

Însă, liderul de la Phenian din acea perioadă, Kim Jong-il, l-a considerat "prea slab, decadent şi efeminat" şi a decis să-l pregătească pe Kim Jong-un în schimb.

Citeşte aici continuarea!