Home » D:News » Chinezii folosesc drone pentru împiedicarea fraudelor la bacalaureat

Chinezii folosesc drone pentru împiedicarea fraudelor la bacalaureat

Chinezii folosesc drone pentru împiedicarea fraudelor la bacalaureat
Publicat: 09.06.2015
Autorităţile chineze folosesc drone pentru a împiedica fraudele la examenul de bacalaureat, în contextul în care rezultatele importantului test sunt esenţiale pentru admiterea în universităţi, anunţă surse citate de site-ul agenţiei Associated Press.

Drone au fost utilizate în jurul a două centre de examinare din oraşul Luoyang, situat în provincia chineză Henan.

Aparatele de zbor au rolul de a intercepta semnale electronice primite de smartphone-urile elevilor care dau bacalaureatul.

În cursul probei de duminică nu au fost depistate tentative de fraude la examene.

Un singur aparat de zbor de acest fel costă sute de mii de yuani (zeci de mii de dolari), a declarat Lan Zhigang, un oficial din cadrul Direcţiei de supraveghere a examenelor din Luoyang.

„Dronele au avantaje. În zonele urbane, unde sunt clădiri înalte, semnalele dispozitivelor electronice nu pot fi interceptate de la sol. Însă dronele pot zbura la 500 de metri, depistând semnale electromagnetice în tot oraşul”, a explicat Lan.

Peste nouă milioane de elevi participă anul acesta la examenul de bacalaureat în China. Rezultatele testului sunt luate în considerare pentru admiterea la facultăţi.

În ultimele săptămâni, 23 de persoane suspectate că pregăteau fraudarea bacalaureatului au fost arestate în China.

SURSA: Mediafax

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase