Home » D:News » Cum arată Kriminalmuseum, înfricoşătorul muzeu german de tortură medievală – GALERIE FOTO

Cum arată Kriminalmuseum, înfricoşătorul muzeu german de tortură medievală – GALERIE FOTO

Publicat: 14.06.2015
Flancat de vânzători ambulanţi de mâncare, pe colţ de casa compozitorului Richard Wagner, se află Muzeul Medieval de Crimă din Leipzig. Exponatele sale ilustrează modurile barbare în care erau torturaţi cei suspectaţi de diferite crime în urmă cu câteva sute de ani.

Deschis din 2010, cea mai mare parte din această colecţie privată uimitoare provine din Boemia şi datează de la 1300. O parte dintre instrumentele de lemn au fost reparate sau reconstruite, însă piesele din metal sunt originale. Obiectele prezentate au fost folosite pentru a provoca dureri de neimaginat, pentru a mutila şi a ucide.

FOTO: Atlas Obscura    FOTO: Atlas Obscura

FOTO: Atlas Obscura    FOTO: Atlas Obscura

Majoritatea exponatelor sunt însoţite de ilustraţii care arată felul în care erau folosite. De asemenea, sunt explicate motivele care ”justificau” folosirea instrumentelor. Spre exemplu, homosexualii erau torturaţi cu fierăstrăul.

În imaginea de mai jos apare un instrument de legare numit ”barza”. Acesta era folosit la 1500-1650 pentru a cauza convulsii musculare ce puteau dura ore sau zile în şir.

FOTO: Atlas Obscura    FOTO: Atlas Obscura

Aparatul de mai jos se numea ”gheara de sâni” şi a fost folosit între anii 1300 şi 1700. Cleştii, reci sau calzi, erau manipulaţi în aşa fel încât să schilodească sânii mamelor necăsătorite, ale femeilor acuzate de erezie, de magie sau de avorturi.

FOTO: Atlas Obscura    FOTO: Atlas Obscura

Sursă: Atlas Obscura

Tags:
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase