Home » D:News » Apa existentă pe Lună poate fi transformată în stare lichidă. La ce va fi utilizată

Apa existentă pe Lună poate fi transformată în stare lichidă. La ce va fi utilizată

Publicat: 14.06.2015
Apa existentă pe Lună poate fi transformată în stare lichidă. La ce va fi utilizată
Resursele de apă existente pe Lună în formă solidă vor putea fi folosite pentru alimentarea eventualelor colonii umane prin crearea unor distilerii cu lumină solară, afirmă specialişti ai Agenţiei spaţiale americane (NASA) citaţi de site-ul Popsci.com.

Oamenii de ştiinţă au explicat că moleculele de apă de pe Lună se încălzesc şi se evaporă la lumina Soarelui. Ulterior, vaporii de apă se răcesc şi se condensează, devenind o potenţială resursă de apă pentru viitorii colonişti.

Apa de pe Lună se află în straturile solului ori în cratere situate pe partea întunecată a satelitului natural al Terrei.

O echipă a NASA condusă de savantul Tim Livengood propune colectarea resurselor solide de apă de pe Lună şi transformarea în stare lichidă prin simple distilerii cu lumină solară. Cupole de plastic transparent ar urma să fie montate pe Lună pentru captarea vaporilor de apă şi condensarea acestora. După aceea, astronauţii ar putea filtra apa pentru a o consuma.

Echipa condusă de Livengood a calculat, pe baza datelor disponibile în prezent, că o astfel de cupolă poate produce 190 de mililitri de apă pe metru pătrat pe zi.

Sursa: Mediafax

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, în special pe domeniul social. Pasiunea pentru ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase