Home » D:News » 100 de câini urmau să fie mâncaţi la un festival din China. Sacrificiile făcute de această femeie pentru a-i salva – GALERIE FOTO

100 de câini urmau să fie mâncaţi la un festival din China. Sacrificiile făcute de această femeie pentru a-i salva – GALERIE FOTO

Publicat: 22.06.2015
Locuitorii din Yulin, un oraş din sudul Chinei, sărbătoresc solstiţiul de vară prin organizarea unui festival care include uciderea şi consumarea a până la 10.000 de câini.

Nu toţi chinezii susţin însă această practică. Yang Xiaoyun, în vârstă de 65 de ani, este una dintre aceste persoane. Femeia a fost profesoară, Iar acum a ieşit la pensie şi administrează un adăpost pentru animale aflat în Tianjin.

Pentru a pune punct masacrului de câini de la Yulin femeia a călătorit mai bine de 2.400 de kilometri şi a cheltuit 1.100 de dolari pentru a salva 100 de câini de la moarte sigură.

Câinii au fost cumpăraţi de la comercianţi care se ocupă cu negoţul lor şi au fost aduşi la adăpost, unde trăiesc peste 1.000 de câini.

Mulţi au nevoie de îngrijire medicală, iar femeia le-o oferă. Ea depinde însă de voluntari şi de donaţii pentru a putea să ţină deschis adăpostul.

Yang Xiaoyun le pregăteşte câinilor de două ori pe zi  mâncarea. Nu îşi permite să le cumpere hrană specială, dar se străduieşte să le ofere carne măcar în weekend.

Sursă: Bored Panda

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase