Home » D:News » Ce semnificaţii au coşmarurile noastre? O bază de date gigant scoate la iveală cele mai bizare şi mai intime vise ale oamenilor din întreaga lume

Ce semnificaţii au coşmarurile noastre? O bază de date gigant scoate la iveală cele mai bizare şi mai intime vise ale oamenilor din întreaga lume

Ce semnificaţii au coşmarurile noastre? O bază de date gigant scoate la iveală cele mai bizare şi mai intime vise ale oamenilor din întreaga lume
Publicat: 23.06.2015
Un cercetător american vrea să creeze cea mai mare bază de date de vise din lume pentru a înţelege mai bine ce înseamnă acestea şi cum le simt oamenii.

William Domhoff, de la Universitatea din California, lucrează în prezent la „DreamBank”. Până acum a reuşit să strângă 22.000 de vise. Oricine le poate accesa pe internet, gratuit.

Visele sunt colectate de la indivizi şi aşezate în mai multe categorii. Ele sunt publicate sub protecţia anonimatului sau sub pseudonime şi variază de la relatări obişnuite, fără niciun element bizar, la unele de-a dreptul terifiante.

Domhoff nu vrea să le interpreze individual, ci vrea să le analizeze ca pe un întreg. El etichetează fiecare vis şi îl aşează în categoria în care este relevant. Cercetătorul american determină, totodată, frecvenţa unor anumite categorii de vise fie de la un individ, fie într-un grup. Aceste frecvenţe sunt transformate ulterior în procente şi comparate.

„Dacă avem 1.000 de vise apărute pe parcursul câtorva decenii putem să oferim profilul minţii unei persoane la fel de individualizat şi de precis ca amprenta ei”, explică cercetătorul american.

Sursă: Daily Mail

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase