Prima pagină D:News

Jocurile video violente ne fac să ne simţim la sexy. Cum ne afectează viaţa sexuală

Redactia Descopera.ro | 07.10.2015 | ● Vizualizări: 18131
FOTO:airbornegamer.com     + zoom
Galerie foto (1)

Jocurile video violente îi fac pe jucători să se simtă mai atrăgători şi să aibă mai mare încredere în ei, potrivit unui studiu recent.

Cercetătorii au realizat un studiu pe 500 de bărbaţi şi de femei care joacă jocuri video pentru afla dacă există o legătură între tipul de joc video preferat şi implicarea într-o relaţie amoroasă.

Participanţii au fost rugaţi să indice cinci jocuri pe care le joacă în prezent şi să aprecieze cât de violete sunt. Bărbaţii au preferat jocuri video mai violente decât femeile, dar diferenţa dintre cele două sexe nu a fost atât de mare pe cât se aşteptau cecrcetătorii.

Ulterior, aceştia au fost rugaţi să îţi exprime părerile legate de sex şi interesul faţă de întreţinerea relaţiilor sexuale. Ei au fost întrebaţi cât de important este sexul pentru oameni, cum intră în relaţiile sexuale, ce preferinţe au pentru aventurile de o noapte şi cum se percep ca potenţial partener într-o relaţie romantică.Dorinţa de a întreţine relaţii sexuale a fost corelată cu intensitatea violenţei din jocurile video pe care participanţii la studiu le jucau. Atât bărbaţii cât şi femeile care spuneau că sunt cei mai interesaţi de sex preferau şi cele mai violente jocuri video.

Nu a fost descoperită nicio corelaţie între cantitatea de jocuri video violente jucate de bărbaţi şi ce credeau despre ei însuşi ca parteneri. În cazul femeilor, lucrurile au stat însă diferit. Femeile care jocau jocuri video violente mai mult se considerau partide mai bune decât cele care jucau mai puţin jocuri violente-

Pentru a controla rezultatele, cercetătorii au repetat studiul pe încă 500 de persoane. În partea a doua a studiului, participanţii au fost rugaţi să indice şi cât de puternici, sexy sau atractivi îi fac jocurile video violente să se simtă.

Femeile erau astfel mai motivate să joace jocuri video pentru că acest lucru le făcea să se simtă mai atractive şi mai sexy.

Sursă: Science Alert