Home » D:News » India a lansat cu succes cinci sateliţi britanici – VIDEO

India a lansat cu succes cinci sateliţi britanici – VIDEO

Publicat: 12.07.2015
India a plasat cu succes de orbită cinci sateliţi britanici, aceasta fiind cea mai mare misiune comercială executată până în prezent de agenţia spaţială din această ţară asiatică, anunţă DPA şi EFE.

Racheta purtătoare — un vehicul PSLV de 44,4 metri înălţime şi cu o greutate de 320 de tone — a fost lansată vineri noaptea, de pe o platformă instalată la baza aeriană Sriharikota, în sud-estul ţării, după cum a informat Organizaţia de Cercetare Spaţială din India (Indian Space Research Organization, ISRO).

‘Sateliţii cântăreau în total 1440 de kilograme, ceea ce a făcut ca actuala misiune să aibă cea mai mare greutate dintre lansările comerciale executate până în prezent de India,’, a declarat un reprezentant al ISRO, citat de DPA.

Trei sateliţi sunt de tip DMC3 şi au fiecare câte 447 de kilograme, unul este model CBNT-1, de 91 de kilograme, iar altul, De-OrbitSail, este un nanosatelit de 7 kilograme.

India derulează unul dintre cele mai ambiţioase programe spaţiale din lume şi a lansat peste 100 de misiuni. Cu un buget de 1 miliard de dolari, ISRO, la care lucrează 16.000 de oameni de ştiinţă, a lansat 41 de sateliţi comerciali din 19 ţări începând din 1999. În misiunea precedentă, din iunie, au fost lansaţi sateliţi din Franţa, Germania şi Canada.

Sursa: Agerpres

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase