Home » D:News » Rusia va construi dirijabile echipate cu radare antirachetă

Rusia va construi dirijabile echipate cu radare antirachetă

Rusia va construi dirijabile echipate cu radare antirachetă
Publicat: 14.07.2015
Rusia va construi dirijabile echipate cu radare antibalistice, în contextul măsurilor adoptate pe fondul tensiunilor cu Occidentul din cauza crizei ucrainene.

„Dirijabilele care se construiesc în prezent în Rusia pot fi dotate cu radare antirachetă”, a declarat Vladimir Miheev, expert al companiei ruse KRET.

„Principalul avantaj al unui dirijabil este suprafaţa mare pe care pot fi montate sisteme antirachetă. Astfel, unele dintre aparatele de zbor vor fi folosite pentru necesităţile antibalistice ale armatei. Antenele radarelor antibalistice vor fi instalate pe partea superioară a dirijabilelor. KRET probabil va fi una dintre companiile care vor produce radare de acest tip”, a spus Miheev.

„Radarele de acest tip vor putea depista rachete balistice intercontinentale şi traiectoriile acestora”, adaugă specialistul rus.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozon anunţa săptămâna trecută că Rusia va dezvolta, până în anul 2020, un sistem spaţial de avertizare antirachetă. „Proiectul sistemului de avertizare antirachetă va fi finalizat până în anul 2020, prin lansarea unor sateliţi de avertizare”, a declarat Rogozin într-un discurs rostit în Consiliul Federaţiei Ruse, Camera superioară a Parlamentului rus. Proiectul va fi implementat de compania de stat Roscosmos, care va fi creată în următoarele trei luni.

Rusia a avertizat că va lua măsuri simetrice faţă de proiectul sistemului NATO antirachetă, pe care îl consideră o ameninţare.

Sursă: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase