Home » D:News » O tolbă de vânătoare care i-a aparţinut lui Ceauşescu va fi scoasă la licitaţie

O tolbă de vânătoare care i-a aparţinut lui Ceauşescu va fi scoasă la licitaţie

O tolbă de vânătoare care i-a aparţinut lui Ceauşescu va fi scoasă la licitaţie
Publicat: 14.07.2015
O tolbă de vânătoare care i-a aparţinut dictatorului Nicolae Ceauşescu va fi scoasă la licitaţie duminică, la Mamaia, până atunci obiectul putând fi văzut în expoziţia "Cinegetică şi Navigaţie", care va fi vernisată miercuri, la ora 12.00, la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa.

Expoziţia – care include şi o colecţie de pictură Dimitrie Ştiubei şi o mică colecţie de sticle de whisky rare -, organizată de Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa, Artmark şi Primăria Municipiului Constanţa, mai cuprinde trofee de vânătoare, un automobil Land Rover seria IIA, o busolă de navigaţie din secolul al XVIII-lea şi curiozităţi marine.

Ea va fi deschisă în prezenţa invitaţilor de onoare – Decebal Făgădău, primar interimar al Municipiului Constanţa, Gabriel Custurea, directorul Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă Constanţa, şi Adina Matei, comisar de licitaţie Artmark.

Expoziţia are ca finalitate scoaterea la licitaţie a loturilor expuse, un eveniment care va avea loc duminică, de la ora 20.00, la Hotelul Vega din Mamaia, fiind precedat de Licitaţia de Orientalism, de sâmbătă, de la ora 20.00, organizată la Arena Regia Hotel, Marina Regia Residence.

Expoziţia Licitaţiei de Cinegetică şi Navigaţie poate fi vizitată la Constanţa miercuri şi joi, până la ora 19.00, iar la Hotel Vega din Mamaia, vineri, sâmbătă şi duminică, de la ora 10.00 la 20.00, 18.30, respectiv 19.00.

Expoziţia Licitaţiei de Orientalism, care va include şi o selecţie de bijuterii şi vinuri de colecţie, poate fi vizitată la Arena Regia Hotel, Marina Regia Residence din Mamaia, joi şi vineri, în intervalul orar 10.00 – 20.00, şi sâmbătă, de la 10.00 la 19.00.

Sursă: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase