Home » D:News » O maşină manevrată doar cu puterea minţii, realizată la o universitate din China

O maşină manevrată doar cu puterea minţii, realizată la o universitate din China

Publicat: 17.07.2015
O maşină manevrată doar cu puterea minţii, realizată la o universitate din China
O maşină care se manevrează numai cu puterea minţii a fost testată miercuri în China, informează agenţia Xinhua, care precizează că acest gen de vehicul se va adresa mai ales persoanelor cu dizabilităţi motorii şi că momentul în care va apărea pe piaţă este încă îndepărtat.

Realizat de cercetători de la Universitatea Nankai din Tianjin (nord-estul Chinei) în colaborare cu producătorul de automobile Great Wall Motor, vehiculul captează impulsurile creierului utilizatorului cu ajutorul a 16 senzori, le analizează şi le transmite sistemului de procesare, care le interpretează drept comenzi de a accelera sau a frâna sau de a manevra uşile.

Acest proiect se alătură altor iniţiative asemănătoare, cum ar fi construirea de vehicule care se deplasează fără şofer, menţionează EFE. Compania Google lucrează de mai mult timp în acest scop, iar firma chineză Baidu a anunţat, luna trecută, că speră să-şi lanseze propria versiune înainte de finalul anului în curs.

Sursa: Agerpres

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase