Home » D:News » O epavă descoperită accidental ar putea dezvălui mai multe detalii despre începuturile comerţului maritim al Statelor Unite

O epavă descoperită accidental ar putea dezvălui mai multe detalii despre începuturile comerţului maritim al Statelor Unite

O epavă descoperită accidental ar putea dezvălui mai multe detalii despre începuturile comerţului maritim al Statelor Unite
Publicat: 20.07.2015
Cercetătorii marini au anunţat la finele săptămânii descoperirea unei epave pe coasta statului american Carolina de Nord în timpul unei expediţii la bordul vasului Altantis, o navă de cercetare a Institutului Oceanografic Woods Hole.

Cercetătorii de la Universităţile Duke, Carolina de Nord şi Oregon foloseau un sonar pentru a căuta o dană de acostare care se află în regiune din 2012. În timpul procesului, ei au dat, accidental, peste o epavă care ar data din secoulul al XVIII-lea sau al XIX-lea.

”Este o descoperire interesantă, dar şi un memento important că în ciuda avansurilor majore în ceea ce priveşte capacitatea noastră de a explora oceanele, acestea continuă să îşi păstreze misterele ascunse”, a explicat liderul expedieţiei, Cindy Van Dover.

Van Dover, care a condus patru expediţii în regiune, spune că este ironic că nu şi-au dat seama de prezenţa epavei. Echipa sa a cercetat ecologia infiltraţiilor de metan de la mari adâncimi cu ajutorul unui vehicul subacvatic autonom (WHO’s Sentry) şi a unui submersibil (Alvin) cu echipaj la bord.

Mai multe artefacte, printre care o cană de ceramică nesmălţuită, un lanţ de fier şi o busolă au fost descoperite în zonă.

Cercetătorii cred că studierea epavei va dezvălui mai multe detalii despre începutul comerţului maritim al Statelor Unite.

Sursă: HNGN

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase