Prima pagină D:News

Facebook a construit o dronă uriaşă pentru a conecta la internet regiuni izolate de pe glob

Redactia Descopera.ro | 08.01.2015 | ● Vizualizări: 4835

Compania Facebook a anunţat joi că a construit o dronă de dimensiuni foarte mari, capabilă să zboare la o înălţime de 27,5 kilometri, cu ajutorul căreia va încerca să ducă internetul până în cele mai îndepărtate şi izolate puncte ale planetei, transmite EFE.

Numit Acvila, acest dispozitiv se alimentează cu energie solară, poate rămâne în aer doar 90 de zile şi este realizat printr-un proiect care face parte din iniţiativa internet.org, prin care Facebook şi-a propus să faciliteze accesul la web pentru un număr de peste 4 miliarde de persoane, mai ales în ţările în curs dezvoltare.

Datorită cooperării cu operatori de telefonie mobilă din 17 state, s-a reuşit ca, în ultimul an, mai bine de un miliard de oameni să aibă acces la servicii elementare de internet, a informat Facebook într-un comunicat de presă.

Pentru a-şi atinge acest obiectiv, compania va utiliza nu numai drone, ci şi sateliţi, lasere şi tehnologie terestră.

Dezvoltarea dronei Acvila a durat un an şi s-a bazat pe tehnologia obţinută de Facebook în 2014 prin achiziţionarea firmei britanice de drone Ascenta.

Specialiştii de la Facebook au anunţat, tot joi, descoperirea unei metode de folosire a laserelor pentru a asigura transmiterea datelor cu o viteză de o sută de ori mai mare decât standardele actuale din această industrie.

Sursă: Agerpres

Tag-uri: drona | facebook | internet