Home » D:News » Record Guinness: Cea mai mare suprafaţă din asfalt decorată cu desene – VIDEO

Record Guinness: Cea mai mare suprafaţă din asfalt decorată cu desene – VIDEO

Record Guinness: Cea mai mare suprafaţă din asfalt decorată cu desene – VIDEO
Publicat: 23.08.2015
Mii de locuitori din Copenhaga au stabilit un nou record mondial Guinness după ce au creat pe străzile din centrul capitalei daneze cea mai mare suprafaţă din asfalt decorată cu desene, informează Reuters.

Cartierul Norrebrogade din centrul oraşului Copenhaga a atras o mulţime numeroasă de localnici danezi, care au desenat pe asfalt, cu cretă colorată, diverse personaje fantastice, flori, curcubeie, steaguri şi motive geometrice.

Potrivit organizatorilor, asociaţia Soulwash, peste 20.000 de persoane au participat la acest eveniment, organizat cu scopul de a doborî precedentul record în domeniu, care era deţinut de Statele Unite ale Americii.

Pentru a stimula creativitatea participanţilor, organizatorii au decis să difuzeze cântece ale unor specii de păsări în boxe amplasate în diverse zone din acel cartier şi au distribuit cretă colorată tuturor trecătorilor.

În doar câteva ore, bulevardul central din cartierul Noorebrogade, care are o lungime de 1,3 kilometri, a fost acoperit cu desene în cretă colorată. Asociaţia Soulwash din districtul Norrebro a fost sprijinită în organizarea acestui eveniment de Primăria din Copenhaga şi de alte organizaţii locale.

După ce opera de artă astfel creată a fost măsurată, reprezentanţii Guinness World Records au anunţat că participanţii au reuşit să stabilească un nou record mondial – o suprafaţă din asfalt acoperită cu desene care totalizează 18.598 de metri pătraţi.

Precedentul record era de 8.361 de metri pătraţi şi a fost stabilit în Statele Unite în 2008.

Sursa: Mediafax

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase