Home » D:News » Telescopul Hubble a capturat o imagine asemănătoare unui fluture cosmic

Telescopul Hubble a capturat o imagine asemănătoare unui fluture cosmic

Publicat: 31.08.2015
Telescopul Hubble a capturat o imagine asemănătoare unui fluture cosmic
Telescopul spaţial Hubble a capturat o imagine a cărei formă sugerează un 'fluture' cosmic, secvenţă foarte atractivă din punct de vedere vizual datorită multitudinii de culori în care telescopul poate reda imaginile surprinse.

Potrivit Agenţiei Spaţiale Europene, telescopul Hubble a identificat o stea mai mare care se apropie de sfârşitul existenţei sale şi a început deja să-şi elimine straturile exterioare de gaz în spaţiul cosmic cu o viteza de 620.000 de mile pe oră. Pe de altă parte, o stea mai mică, parteneră, a evoluat şi s-a transformat într-o mică stea pitică albă.

Orbita stelei muribunde, împreună cu cea a piticei albe, preiau gazul pe care cele două stele îl ejectează într-o ambianţă agresivă, pe măsură ce au început să elibereze două jeturi în formă de spirală, ca o aripă de fluture, de o frumuseţe atractivă.

Imaginea capturată de telescopul spaţial Hubble este în măsură să demonstreze complexitatea nebuloasei Twin Jet datorită multitudinii cromatice a telescopului. Nebuloasa Twin Jet străluceşte datorită faptului că steaua mai mare, care este pe moarte, a început deja să elibereze straturile sale exterioare şi, cu ajutorul stelei mici, îşi dezvăluie miezul.

Potrivit NASA, forma de fluture este dată de mişcarea dintre steaua mai mare şi cea mai mică, care se deplasează în jurul centrului lor de masă, comun.

 

Sursa: Agerpres

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase