Home » D:News » STUDIU: Utilizatorii de Twitter sunt mai titraţi decât restul internauţilor

STUDIU: Utilizatorii de Twitter sunt mai titraţi decât restul internauţilor

STUDIU: Utilizatorii de Twitter sunt mai titraţi decât restul internauţilor
Publicat: 02.09.2015
Utilizatorii de Twitter sunt, în medie, mai titraţi şi mai tineri decât ansamblul internauţilor prezenţi pe reţelele sociale, potrivit unui studiu comun efectuat de Twitter, American Press Institute şi firma de cercetare DB5 publicat marţi şi preluat de AFP.

Studiul a comparat un eşantion de 3.713 de utilizatori activi de Twitter cu un alt eşantion de 1.000 de persoane de pe reţelele sociale, reprezentative la nivel naţional, dintre care 469 nu erau şi utilizatori de Twitter. Toţi respondenţii au fost majori şi au fost intervievaţi on-line.

Studiul a relevat că 57% dintre utilizatorii de Twitter erau cel puţin absolvenţi de învăţământ superior, faţă de 40% pentru eşantionul persoanelor prezente în general pe reţelele sociale.

Un alt element de remarcat a fost că vârsta medie a utilizatorilor de Twitter este de 36 de ani, faţă de 46 de ani pentru al doilea eşantion.

În ceea ce priveşte subiectele urmărite, utilizatorii de Twitter sunt mult mai interesaţi de domeniul ştiinţei (47% faţă de 21% pe reţelele sociale), tehnologie (58% faţă de 26%), artă şi cultură (43% faţă de 16 %) şi drepturile omului (58% faţă de 34%).

În plus, 30% dintre utilizatorii de Twitter intervievaţi au indicat că intră pe această reţea deoarece aceasta îi ajută în activitatea lor profesională, faţă de numai 6% pentru respondenţii din al doilea eşantion.

Sursa: Agerpres

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase