Home » D:News » Rusia a deschis un institut de cercetare, pentru a studia posibilitatea de a clona mamuţi

Rusia a deschis un institut de cercetare, pentru a studia posibilitatea de a clona mamuţi

Rusia a deschis un institut de cercetare, pentru a studia posibilitatea de a clona mamuţi
Publicat: 04.09.2015
Rusia a inaugurat de curând un institut de cercetări ştiinţifice în Siberia, cu scopul de a studia ADN-ul unor specii de animale dispărute, precum mamutul, pentru a evalua posibilitatea de clonare a acestora.

Noul laborator din Iakuţk – adeseori supranumit „cel mai rece oraş din lume” – „va cerceta celule vii în vederea clonării”, a spus Semen Grigoriev, directorul Muzeului Mamuţilor din Universitatea Federală din acest oraş aflat în nord-estul Rusiei.

Semen Grigoriev a dezvăluit pentru revista Ogonek că „prioritatea (institutului) este de a analiza posibilitatea de readucere pe Pământ a mamuţilor”, adăugând că Institutul de Genomică din Beijing şi compania sud-coreeană Sooam Biotech – un pionier în clonarea câinilor – vor participa la acest studiu.

La începutul acestui an, cercetătorii de la Universitatea Harvard au anunţat că au reuşit să copieze 14 gene de mamut lânos în genomul unui elefant asiatic.

Cercetătorii de la noul institut din Iakuţk speră că impresionanta lor colecţie – care nu are rival în lume -, ce conţine peste 2.000 de fosile de animale preistorice, inclusiv de la specii primitive de câini şi cai şi până la mamuţi, vor contribui la identificarea unor celule de calitate, bine conservate, din care va putea fi extras ADN viabil.

Informaţia despre inaugurarea noului institut de cercetări ştiinţifice a generat un interes deosebit pe platformele de socializare dn Rusia, iar mulţi dintre internauţii ruşi au lansat o serie de speculaţii, potrivit cărora inaugurarea acestei instituţii va duce la naşterea unui hibrid între mamut şi elefant. Alţii spun însă că prioritatea cercetătorilor ar trebui să fie salvarea speciilor actuale şi care se confruntă cu riscul de dispariţie, nu readucerea la viaţă a unor specii care au dispărut de pe Pământ în urmă cu multe mii de ani.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase