Home » D:News » Alimentele pe care trebuie să le eviţi atunci când îţi este prea foame

Alimentele pe care trebuie să le eviţi atunci când îţi este prea foame

Alimentele pe care trebuie să le eviţi atunci când îţi este prea foame
Publicat: 14.09.2015
Publicaţia Huffington Post dezvăluie lista celor mai neindicate opţiuni atunci când foamea este prea mare. Tot aşa cum nu este bine să se facă cumpărături cu stomacul gol, tot aşa experţii afirmă că nu este bine ca foamea intensă să fie potolită cu anumite alimente, scrie 7sur7.be.

Nerecomandată este o mâncare condimentată. „Dacă nu aveţi nimic în stomac, nimic nu va împiedica alimentele condimentate să intre în contact cu mucoasa şi acest lucru poate provoca iritaţii”, arată gastrologul Lisa Ganjhu. Este preferabil să se evite orice fel de mâncare cu piper, ardei iute sau cu sosuri prea picante.

Nu ar trebui consumate nici fructe singure. Consumul unui măr sau al unei banane, fără nimic altceva alături, nu este recomandat, potrivit unei dieteticiene. Este preferabil zahărului din bomboane şi biscuiţi, însă trebuie adăugate proteine la fructe, cum ar fi nuci sau brânză de vaci.

Trebuie evitate şi pachetele de chipsuri sau cracker, problema fiind că cine mănâncă astfel de snacksuri nu se poate opri. Aceste alimente sunt foarte sărate şi se digeră rapid. O specialistă în nutriţie recomandă pregătirea unui sandwich adevărat, de exemplu cu file de curcan şi pâine completă.

Portocalele, menta, cafeina şi sosul tomat fac stomacul să producă acid, consumatorii riscând să se aleagă cu iritaţii şi inflamaţii. Cei care suferă de gastrită nu ar trebui să bea cafea.

Deşi sushi este cunoscut ca o mâncare sănătoasă, orezul alb nu conţine destule fibre, iar sosul soia este prea sărat. „Imediat va apărea setea, iar creierul confundă setea şi foamea, aşa încât consumul de alimente creşte, deşi un pahar de apă ar fi suficient”, arată Huffington Post, preluat de 7sur7.be.

Ultima capcană enunţată este consumul de alcool pe stomacul gol. Cine procedează aşa se îmbată mai repede, iar alcoolul băut duce la scăderea nivelului de leptină, hormonul care transmite la creier starea de saţietate. 

Sursa: Agerpres

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase