Home » D:News » Povestea incredibilă a adevăratului ”Tarzan”, fiul unei prinţese din Rusia, care s-a retras în sălbăticie în urmă cu 60 de ani

Povestea incredibilă a adevăratului ”Tarzan”, fiul unei prinţese din Rusia, care s-a retras în sălbăticie în urmă cu 60 de ani

Povestea incredibilă a adevăratului ”Tarzan”, fiul unei prinţese din Rusia, care s-a retras în sălbăticie în urmă cu 60 de ani
Publicat: 15.09.2015
Michael Peter Fomenko, trecut bine de 84 de ani, fiul unei prinţese din Rusia, a abandonat lumea modernă în urmă cu 60 de ani şi a supravieţuit în sălbăticie, hrănindu-se cu crocodili şi porci mistreţi, pe care i-a vânat cu mâna goală.

La vârsta de 24 de ani, Fomenko a plecat din Sidney şi s-a retras în pădurile tropicale dintre Cape York şi Ingham, în nordul Australiei, unde a trăit ca un adevărat „Tarzan”, fiind inspirat de „Odiseea” lui Homer, scrie Daily Mail.

Excentricul personaj a călătorit pe calea apelor între Cooktown (Queensland) şi Noua Guinee, la bordul unei bărci improvizate din lemn de cedru.

Presa anului 1959 a scris că „Tarzan” a fost salvat de indigeni dintr-o junglă tropicală sălbatică, neexplorată şi plină de crocodili, în care temerarul se aventurase.

În 1964, bărbatul a fost arestat pentru vagabondaj, apoi autorităţile au stabilit că nu se află în deplinătatea facultăţilor mintale.

Aventurierul a fost găsit într-o stare deplorabilă, după ce s-a confruntat cu atacul unui porc sălbatic şi a fost închis la ospiciu, unde doctorii l-au sedat şi i-au administrat o terapie cu şocuri electrice.

În momentul eliberării, „Tarzan” a revenit în sălbăticie şi a trăit printre aborigeni până în 2012, când a fost găzduit de azilul Cooinda Aged Care din Gimpey, Australia.

Bărbatul este fiul prinţesei Elizabeth Machabelli şi a sportivului Daniel Fomenko din Georgia, care în trecut a făcut parte din Uniunea Sovietică. Familia sa a fugit în Japonia la sfârşitul anilor 1930. La trei ani după ce Japonia a invadat China, pentru a isca războiul din Pacific, în 1937, familia a zburat în Sydney.

Din cauza diferenţei de limbă şi a statutului de refugiat, Fomenko a început să se detaşeze de lumea modernă şi să se identifice cu eroul grec Ulise.

În tinereţe, a câştigat mai multe medalii la decathlon şi a fost nominalizat pentru un loc în echipa Australiei, în contextul Jocurilor Olimpice din 1956.

Înainte de a lua parte la antrenamente, „Tarzan” a fugit din căminul familiei sale şi s-a retras în jungla din Queensland. Recent, bătrânul a fost văzut pe o autostradă, în timp ce se deplasa spre magazinele locale, de unde îşi face provizii şi apoi dispare în sălbăticie.

Se spune că îi place ciocolata albă. „Sălbaticul din Cape York” a dispărut din atenţia publicului în 2012. Săptămâna trecută, autorităţile l-au descoperit într-un cămin pentru bătrâni, în stare bună de sănătate. Fomenko ar fi ajuns acolo în urmă cu 3 ani, după ce a încercat să ajungă pe jos la sora lui din Sydney, dar s-a îmbolnăvit pe drum.

„E bucuros că oamenii îl ştiu bine”, a declarat administratorul căminului care îl găzduieşte pe Fomenko. „Nu comunică cu nimeni, este un singuratic, dar este sănătos”, a spus, la rândul ei, o angajată a Cooinda Aged Care. 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase