Home » D:News » Premieră în Italia, în oraşul natal al fostului dictator fascist Benito Mussolini

Premieră în Italia, în oraşul natal al fostului dictator fascist Benito Mussolini

Publicat: 16.09.2015
Primul muzeu dedicat regimului fascist care a condus Italia în perioada interbelică a secolului XX urmează să fie deschis la Predappio, oraşul natal al fostului dictator Benito Mussolini, au indicat marţi autorităţile locale, citate de DPA.

Primarul din Predappio, Giorgio Frassineti, a declarat pentru ziarul Il Foglio că muzeul, creat la iniţiativa sa, va fi găzduit în Palazzo del Fascio, fostul sediu local al Partidului Fascist.

În opinia lui Frassineti, ales primar în 2009 şi membru în Partidul Democrat (de centru-stânga), al premierului Matteo Renzi, un astfel de muzeu este necesar pentru ca Italia să se poată confrunta cu trecutul.

Potrivit primarului, care insistă că nu este un simpatizant al extremei drepte, premierul Renzi a fost de acord cu planul său în timpul unei întâlniri avute anul trecut.

Sursa foto: info3.it

Predappio — aminteşte DPA — este un oraş de 6.500 de locuitori, situat în apropiere de coasta Adriaticii, la aproximativ 270 de kilometri sud-est de Milano. Mussolini s-a născut în Predappio la 29 iulie şi este înmormântat în această localitate. Mormântul fostului lider a devenit un loc de pelerinaj tradiţional pentru neo-fascişti, completează agenţia germană de presă.

Sursa: Agerpres

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase