Home » D:News » Charlie Hebdo, noi caricaturi controversate: mesajul despre băieţelul sirian găsit mort pe o plajă în Turcia – FOTO

Charlie Hebdo, noi caricaturi controversate: mesajul despre băieţelul sirian găsit mort pe o plajă în Turcia – FOTO

Publicat: 16.09.2015
Revista satirică franceză Charlie Hebdo, vizată în ianuarie de un atac terorist soldat cu 12 morţi, riscă să se expună unei acţiuni judiciare pentru că a publicat caricaturi controversate despre un copil sirian înecat după scufundarea unei ambarcaţiuni cu imigranţi.

Revista franceză atacată de islamişti după ce l-a parodiat pe profetul musulman Mahomed a postat de data aceasta, pe copertă, caricaturi despre Aylan Kurdi, un copil de trei ani înecat în Marea Egee după scunfundarea unei ambarcaţiuni cu imigranţi.

Prima caricatură arată un copil înecat şi o pancartă a unui restaurant pe care scrie: „Primim imigranţi! Promoţie: două meniuri pentru copii la preţul pentru unul”.

Altă caricatură parodiază atât religia creştină, cât şi mahomedanismul, având mesajul: „Creştinii pot merge pe apă. Copiii musulmani se îneacă”.

Vezi caricaturile în galeria foto!

Galerie foto

vezi galeria
2 foto

Caricaturile au atras critici dure, iar, potrivit Al Jazeera, organizaţii antidiscriminare au anunţat intenţia de a da în judecată revista Charlie Hebdo.

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase