Home » D:News » Caitlyn Jenner vrea să devină femeie şi din punct de vedere legal

Caitlyn Jenner vrea să devină femeie şi din punct de vedere legal

Caitlyn Jenner vrea să devină femeie şi din punct de vedere legal
Publicat: 17.09.2015
Caitlyn Jenner a depus în instanţă documentele oficiale prin care a cerut unui judecător de la un tribunal din Los Angeles să o declare femeie din punct de vedere legal, informează contactmusic.com.

Caitlyn Jenner, în vârstă de 65 de ani, vedetă de reality-show, care se numea Bruce Jenner înainte de a suporta o operaţie de schimbare de sex în luna mai, a depus aceste documente oficiale la Tribunalul Superior din Los Angeles, marţi, cerând instanţei americane să o declare femeie şi din punct de vedere legal.

Însă presa americană afirmă că Jenner, fost campion olimpic la decatlon, s-a temut să furnizeze instanţei toate informaţiile necesare, precum dosarul său medical complet, din cauza ameninţărilor de ordin fizic pe care le-a primit în ultima perioadă, precizează site-ul TMZ.com.

Pe lângă cererea prin care a solicitat recunoaşterea oficială a schimbării de gen, Caitlyn Jenner a cerut instanţei să îi recunoască şi schimbarea oficială a numelui său.

Potrivit unei surse din anturajul vedetei americane, Caitlyn Jenner a cerut judecătorului să sigileze informaţiile private din dosarul său, pentru că, deşi a primit un sprijin substanţial din partea opiniei publice americane, a fost totuşi şi ţinta unor ameninţări de ordin fizic şi se teme ca aceste ameninţări să nu fie puse în practică dacă informaţiile private din dosarul său vor fi făcute publice.

Caitlyn Jenner a sărbătorit noua sa identitate, recent, printr-o ceremonie de schimbare a numelui, prezentată în episodul final din reality-show-ul ei, produs şi difuzat de televiziunea E!. Cu acea ocazie, Caitlyn Jenner a spus: „A fost o călătorie extraordinară şi am ajuns să trăiesc momentul în care totul a devenit adevărat. Mă aflu într-o perioadă minunată din viaţa mea şi, pentru prima dată, simt că mi-am găsit locul. Mi-am găsit sinele autentic, sunt cu adevărat eu însămi. Vă mulţumesc”.

Bruce Jenner, fost campion olimpic la decatlon, vedetă TV şi tatăl vitreg al lui Kim Kardashian, care a dezvăluit în aprilie că se consideră femeie, a pozat în noua sa ipostază pentru coperta revistei Vanity Fair, în iunie, şi şi-a dezvăluit cu această ocazie noua identitate, Caitlyn Jenner.

Bruce Jenner, tatăl vitreg al surorilor Kardashian, a devenit în aprilie cel mai cunoscut american care a anunţat în mod public că este o persoană transgender.

Jenner, în vârstă de 65 de ani, a dezvăluit că se simte femeie într-un interviu acordat celebrei realizatoare de televiziune Diane Sawyer, într-o emisiune produsă de televiziunea ABC, la aproape 40 de ani după ce a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Montreal, în proba de decatlon, una dintre cele mai solicitante din concursul de atletism. În urma acelei victorii, Bruce Jenner a primit titlul neoficial de „cel mai bun atlet din lume”.

De trei ori căsătorit şi divorţat tot de atâtea ori, Bruce Jenner este tatăl biologic pentru şase copii şi tatăl adoptiv pentru alţi patru. El a spus că nu este gay şi că nu a întreţinut niciodată raporturi sexuale cu un bărbat.

Primele două soţii ale sale – Chrystie Crownover şi Linda Thompson – i-au transmis lui Bruce Jenner mesaje de sprijin, prin intermediul prezentatoarei Diane Sawyer. Cea de-a treia soţie a fostului campion olimpic, Kris Jenner, managerul şi mama vedetelor din reality-show-ul „Keeping Up with the Kardashians”, difuzat de televiziunea E!, nu a dorit să participe la această emisiune.

Bruce Jenner a devenit unul dintre cei mai proeminenţi atleţi americani din anii 1970 după ce a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Montreal, unde a doborât recordul mondial de puncte în proba de decatlon.

În acea perioadă, un alt sportiv a făcut senzaţie în presa americană: jucătorul de tenis Richard Raskind a anunţat în mod public că este o persoană transgender şi şi-a luat numele de Renee Richards. Cu toate acestea, în ultimele patru decenii, numărul persoanelor celebre care au anunţat în public că sunt persoane transgender a fost foarte mic. Cel mai recent caz este cel lui Chelsea Manning, fost soldat în armata americană, care a decis să devină femeie, după ce a fost condamnat pentru spionaj, întrucât a transmis o serie de documente confidenţiale site-ului WikiLeaks.

Viaţa lui Bruce Jenner alături de familia Kardashian şi cele opt sezoane ale reality-show-ului „Keeping Up with the Kardashian” i-au adus acestuia o a doua perioadă de celebritate.

Caitlyn Jenner este în prezent vedeta propriului reality-show, intitulat „I Am Cait”, care prezintă procesul ei de tranziţie.

Sursa: Mediafax

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase