Home » D:News » Putin afirmă că nu i se potriveşte titlul de „ţar”

Putin afirmă că nu i se potriveşte titlul de „ţar”

Putin afirmă că nu i se potriveşte titlul de „ţar”
Publicat: 25.09.2015
Preşedintele rus Vladimir Putin i-a îndemnat pe americani să nu-l considere un "ţar" autocrat, într-un interviu acordat - înaintea vizitei sale la Adunarea Generală a ONU de la New York, unde va susţine un discurs - postului CBS News.

El a fost întrebat de Charlie Rose de la CBS dacă este potrivit, în opinia sa, să i se spună ţar – titlul monarhilor Rusiei de dinaintea revoluţiei bolşevice.

„Nu, nu mi se potriveşte. Nu este important cum mi se spune, indiferent că este vorba despre simpatizanţi, prieteni sau oponenţi”, i-a răspuns Putin, potrivit unui fragment din interviu, tradus din rusă, citat de postul Radio Free Europe-Radio Liberty.

Întrebat ce admiră cel mai mult la Statele Unite, Putin a răspuns că-i place „creativitatea”.

„Deschiderea lor – deschiderea şi mintea deschisă -, pentru că le permite să descătuşeze potenţialul intern al poporului. Iar mulţumită acestui lucru, America a atins asemenea rezultate uimitoare în dezvoltarea ţării”, a spus liderul de la Kremlin.

Interviul urmează să fie difuzat integral duminică.

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase