Home » D:News » AVERTISMENTUL meteorologilor: ce se va întâmpla cu Pământul dacă încălzirea globală va continua

AVERTISMENTUL meteorologilor: ce se va întâmpla cu Pământul dacă încălzirea globală va continua

AVERTISMENTUL meteorologilor: ce se va întâmpla cu Pământul dacă încălzirea globală va continua
Publicat: 03.10.2015
Avertismentul meteorologilor: ce se va întâmpla cu Pământul dacă încălzirea globală va continua

Aceste angajamente nu permit respectarea limitei de 2 grade Celsius pe care a fixat-o comunitatea internaţională, dar marchează o ameliorare în raport cu precedentele constatări ale experţilor din cadrul Climate Action Tracker (CAT, organism ce grupează patru centre de cercetare) care, în septembrie, evaluau încălzirea între +2,9 grade Celsius şi +3,1 grade Celsius.

Pentru prima dată din 2009, de când CAT a început să evalueze temperaturile pe baza angajamentelor climatice naţionale, încălzirea la nivelul anului 2100 este evaluată la mai puţin de 3 grade Celsius, potrivit studiului. Totuşi, faptul că este vorba despre o încălzire globală ce depăşeşte cu mult limita celor 2 grade Celsius reflectă „insuficienţa obiectivelor climatice prezentate de numeroase ţări”.

ONU le-a cerut statelor participante la Convenţia-cadru a Naţiunilor Unite privind schimbările climatice să-şi prezinte angajamentele până la 1 octombrie, în vederea celei de-a 21-a Conferinţe a părţilor (COP21), care va avea loc la Paris între 30 noiembrie şi 11 decembrie 2015. În capitala franceză, statele vor încerca să ajungă la un acord privind mecanismele ce ar permite frânarea încălzirii planetare, pentru ca lumea să rămână sub limita de +2 grade Celsius în raport cu perioada preindustrială.

Sursa: Agerpres

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase