Home » D:News » Reţeta longevităţii de la un bărbat de 114 ani

Reţeta longevităţii de la un bărbat de 114 ani

Publicat: 08.10.2015
Bernardo LaPallo s-a născut în Brazilia, în urmă cu aproape 114 ani, şi se poate spune că deţine secretul longevităţii.

Bărbatul a scris o carte în urmă cu 7 ani, în care dezvăluie câteva dintre lucrurile care crede că l-au făcut să depăşească vârsta centenară.

În ciuda etăţii sale, Bernrado are o stare bună de sănătate şi crede că acest lucru se datorează regimului său alimentar pe care îl consideră special.

A evitat să mănânce carne roşie, iar dieta sa s-a bazat în principal pe fructe şi legume organice.

Unde mai pui că regimul alimentar nu l-a costat mai nimic, pentru că bărbatul, care în prezent locuieşte în orăşelul Mesa, din statul american Arizona, îşi cultivă singur ”mâncarea”, în grădină.

Omul mărturiseşte că a ”moştenit” acest regim de viaţă de la tatăl său, care era medic şi care i-a dat numeroase sfaturi despre alimentaâia sănătoasă.

”Mi-a spus să nu consum zilnic carne roşie. ”Mănâncă regulat şi odihneşte-te!”, îmi spunea”, a dezvăluit Bernardo.

”Carnea de miel este bună, însă staţi departe de carnea roşie. Nu mâncaţi hot dog, cartofi prăjiţi sau alte produse de fast-food”, sunt câteva dinstre sfaturile pe care le are LaPallo pentru cei care vor să trăiască sănătos şi să aibă parte de o viaţă lungă.

Brazilianul susţine că nu a fost bolnav o zi din viaţa lui, obişnuieşte să iasă la plimbare în fiecare dimineaţă şi nu se atinge de mâncărurile procesate.

Iată câteva alimente din dieta lui Bernardo LaPallo:

Usturoiul

Usturoiul este folosit în medicină de secole, mai ales datorită proprietăţilor sale antiseptice şi antibacteriene.

Mierea

Cel mai bun îndulcitor natural, mierea este des folosită în leacurile naturiste, dar şi în alimentaţie. Bernardo o recomandă ori de câte ori vreţi să vă îndulciţi ceaiul, cafeaua sau orice preprat pe care îl puneţi pe masă.

Scorţişoara

Acest ingredient aromat conţine o serie de proprietăţi benefice organismului: reduce nivelul colesterolului în sânge şi este folosit în prevenţia afecţiunilor diabetice.

Ciocolata

Nu degeaba mai este supranumit acest produs delicios ”mâncarea zeilor”, care de fapt este şi semnficiaţia denumirii ştiinţifice a arborelui de cacao (Theobroma). Din punctul de vedere al lui Bernardo, ciocolata este ingredientul secret al unei vieţi lungi.

Uleiul de măsline

Efectele benefice al uleiului de măsline sunt binecunoscute, nu doar pentru îngrijirea sănătăţii noastre, dar şi a organismului. ”Foloseşte uleiul de măsline pe piele. Masează-ţi picioarele cu ulei, dar şi braţele şi nu te vei simţi o clipă obosit sau ramolit”, este sfatul lui Bernardo.

Sursa: Saptamana

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase