Home » D:News » Ruşii au ales să fie creştini şi nu musulmani. Motivul: marea lor ”bucurie este în băutură”. TOP lucruri inedite pe care nu le ştiai despre Rusia

Ruşii au ales să fie creştini şi nu musulmani. Motivul: marea lor ”bucurie este în băutură”. TOP lucruri inedite pe care nu le ştiai despre Rusia

Publicat: 11.10.2015
În 1939 Winston Churchill a spus despre Rusia ca este "o ghicitoare înfăşurată într-un mister în interiorul unei enigme”. Câteva dintre obiceiurile ruşilor ne demonstează că aceste cuvinte sunt înca valabile si astăzi.

Business Insider a făcut o listă a unora dintre cele mai nebuneşti obiceiuri despre limba, cultura şi politica Rusiei:

1. Berea nu a fost considerată băutură alcoolică până în anul 2011. Abia atunci Dimitri Medvedev a promulgat o lege care oferă berii statutul de băutură alcoolică.

2. Unul din patru bărbaţi ruşi moare înainte de a ajunge la vârsta de 55 de ani. Acest lucru se poate datora faptului că în această tară alcoolul este consumat în cantităţi mari. Ruşii cei mai expuşi riscului de a muri înainte de această vârstă sunt cei care beau peste un litru şi jumătate de vodcă pe săptămână.

3. Cuvântul „distracţie” nu există în limba rusă. În volabularul rusesc cel mai aproape de sensul acestuia este ”veselie” sau „a se veseli”.

4. La fel şi cuvântul „intimitate”. Cel mai apropiat în limba rusă este ”confidenţialitate” sau cuvântul „uedinenie” care înseamnă „a sta singur”.

5. În restaurantele McDonald`s din Rusia există un hamburger numit McShrimp care se gaseşte doar în această zonă.

6. Unii urşi din extremul orient rusesc s-au stabilit pe lângă cisternele părasite de carburant pentru a inhala mirosul de combustibil. Un fotoreporter a surprins un urs care a intrat într-un astfel de container fiiind atas de vaporii foarte puternici.

7.    În timpul alegerilor din 2012, când Vladimir Putin a fost ales pentru a treia oara ca preşedinte, într-o regiune s-a înregistrat o prezenţă de vot de 146 la sută.

8. Unii bogătaşi din Moscova călătoresc cu ambulanţa, pentru a scăpa de traficul aglomerat.

9. Pe vremea Uniunii Sovietice, albumele formaţiei Beatles au fost interzise de guvernul comunist. Însă studenţii la medicină au găsit o soluţie inedită pentru a multiplica albumele muzicale, imprimând melodiile pe radiografii. În acea perioadă oamenii au dezvoltat numeroase metode creative pentru a obţine lucrurile occidentale pe care şi le doreau.

10. Unele restaurante din Rusia au decis să scoată din meniuri cuvântul ”borş”, acesta fiind un cuvânt ucrainean. În locul borsului a fost trecut „supă de rădăcină de sfeclă”.

11. Înainte de a pleca la drum, ruşii stau liniştiţi vreme de câteva secunde şi se roagă. Ei spun „prisiadem na dorojku”, ceea ce înseamnă „să ne aşezăm pentru drum”.

12. O superstiţie rusească spune că nu ai voie să fluieri în casă. Dacă totuşi faci acest lucru vei pierde bani.

13. Legenda spune că în anul 988 după Hristos, ruşii au ales creştinismul în defavoare islamului. Motivul principal fiind acela că nu au vrut să renunţe la alcool. Prinţul Vladimir cel Mare cel care conducea Rusia în acea vreme a afirmat „bucuria unui rus este în băutură”.

14. Deşi Rusia are o populaţie predominant creştină, Revelionul are o mai mare întâietate decât Crăciunul. Cu această ocazie cadourile sunt oferite la miezul nopţii Anului Nou şi nu în ziua de Crăciun.

15. Ruşilor le place atât de mult noaptea Anului Nou, încât o sărbătoresc de două ori, atât după calendarul Gregorian cât şi după cel Iulian.

16. O altă superstiţie din Rusia spune că ai ghinion dacă te întorci după ce ai plecat deja de acasă. Dar dacă au ieşit deja din casă de cele mai multe ori roagă o rudă să le aducă lucrul uitat.

17. În Rusia, sunt 1159 de femei pentru fiecare 1000 de bărbaţi, în mediul urban diferenţa fiind chiar puţin mai mare.

18. Când scriu în mediul digital, ruşii nu pun două puncte atunci când vor să sugereze un zâmbet, aceştia pun doar paranteză simplă ) sau mai multe paranteze ))))).

19. Una dintre cele mai populare feluri de mâncare în Rusia este piftia. Aceasta este reprezentată de carne păstrată în gelatină sărată.

20. Cuvântul „popravitisia” este folosit pentru a ura cuiva „sănătate” sau „însănătoşire grabnică”. De asemenea acelaşi cuvânt se foloseşte şi pentru a spune cuiva că ar trebui să se îngraşe.

21. 75 la sută din teritoriul Rusiei se află în Asia. Cu toate acestea se apreciază că doar 22 la sută dintre ruşi locuiesc în zona asiatică, majoritatea populaţiei fiind concentrată în vestul teritoriului.

22. 20 la sută din suprafaţa mondială de păduri este deţinută de Rusia. Tot aici se află şi cel mai adânc lac din lume, Lacul Baikal.

23. Ruşii îşi atârnă covoarele pe pereţi. Pe lângă funcţia ornamentală, aceste obiecte se folosesc şi  pentru a izola pereţii din punct de vedere termic şi fonic.

24. Moscova deţine una dintre cele mai frumoase reţele de metrou, unele dintre staţii fiind adevărate muzee. Această reţea, a patra din lume în ceea ce priveşte adâncimea, este construită la 84 de metri sub pământ.

25. Limba rusă nu are nevoie de subiect sau verb pentru a alcătui o propoziţie. Cuvinte precum „câine” sau „s-a plimbat” sunt considerate propoziţii complete.

26. Ruşii culeg ciuperci de placere. Unora le place să culeagă şi fructe de pădure, dar ciupercile sunt clar pe primul loc.

27.    Ruşii mănâncă clătite cu smântână şi caviar. Unii adaugă ouă, mărar şi somon afumat, sau le mai consumă cu cu sirop sau cu zahăr, dar, în mod tradiţional, ele se mănâncă cu smântână şi caviar.

28.    Miliardarul rus Roman Abramovici a instalat lasere pe iahtul care să acţioneaze ca un scut anti-paparazzi. Atunci când detectează un aparat de fotografiat trimite o rază de lumină în obiectivul aparatului.

29.    Vladimir Putin a salvat odată o echipă de televiziune de un tigru siberian, dar mai apoi a recunoscut că totul a fost regizat.

30.    Există un comic online numit „Superputin”. Acesta poate fi accesat aici.

Sursa: Business Insider

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase