Home » D:News » După un experiment care a durat 10 ani, s-a stabilit durata ideală a unei partide de sex. De câte minute este nevoie

După un experiment care a durat 10 ani, s-a stabilit durata ideală a unei partide de sex. De câte minute este nevoie

Publicat: 26.10.2015
Este bine cunoscut faptul că mărimea nu contează în viaţa sexuală, însă este importantă durata.

Potrivit unui studiu ştiinţific realizat de „Society for Sex Therapy and Research”, pentru un act sexual ideal sunt necesare între 7 şi 13 minute.

Studiul a analizat, timp de zece ani, calitatea raporturilor sexuale a 50 de voluntari.

Voluntarii au notat gradul de satisfacţie în funcţie de durata actului sexual, din momentul penetrării până la ejaculare, nefiind luat în considerare preludiul.

Majoritatea voluntarilor au apreciat că un act sexual ce a durat între 3 şi 7 minute a fost ”suficient”, iar între 7 şi 13 minute a fost ”satisfăcător”. Fără a crea surprize, un act sexual cu o durată cuprinsă între 1 şi 2 minute a fost considerat „frustrant”, în timp ce între 10 şi 30 de minute raportul a fost considerat „prea lung”.

„Cultura populară a întărit, din nefericire, stereotipurile despre activitatea sexuală. Astfel, mulţi bărbaţi şi multe femei au fantezii legate de nopţi fierbinţi lungi”, afirmă cercetătorii.

„Cu acest studiu, sperăm să risipim aceste fantezii şi să încurajăm bărbaţii şi femeile să aibă date realiste despre actul sexual acceptabil, prevenind astfel dezamăgirile şi disfuncţiile sexuale”, a explicat dr Eric Corty, profesor de psihologie la Universitatea din Pennsylvania (SUA), care a coordonat studiul, publicat în ‘Journal of Sexual Medicine’.

Dacă lungimea actului sexual nu este un factor de distracţie, nici creşterea frecvenţei partidelor nu face mai fericite cuplurile. Potrivit unui alt studiu publicat în luna mai în revista Journal of Economic Behavior, oamenii care au dublat partidele de sex au fost mai puţin fericiți decât înainte, raportând o scădere a libidoului şi a satisfacţiei sexuale.

Sursa: France Soir

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase