Home » D:News » Americanii au inventat pistolul ”Salt” – te apără, dar nu omoară

Americanii au inventat pistolul ”Salt” – te apără, dar nu omoară

Publicat: 30.10.2015
În Chicago a fost lansată o campanie despre arme non-letale concepute ca o alternativă la armele de foc pentru apărarea personală şi a locuinţei.
Unul dintre acestea este pistolul pneumatic care are scopul de a opri intruşii, utilizând un praf ce orbeşte temporar infractorul, şi să diminueze, totodată, considerabil posibilitatea membrilor familiei de a fi răniţi sau omorâţi întâmplător de acesta.

Inventatorii au fost inspiraţi din întâmplările din 2014 când în apropiere de locuinţele lor, în Chicago, au fost auzite împuşcături. Îngrijoraţi cu privire la numărul mare de decese accidentale şi suiciduri din imprudenţă cauzată de armele destinate apărării locuinţelor, ai au inventat o alternativă mai puţin periculoasă.

 
 
„Salt” este pistolul ce funcţionează pe bază de dioxid de carbon (CO2), care foloseşte pe post de gloanţe bile de plastic similare cu cele de la paintball. Diferenţa constă în faptul că bilele de la paintball sunt pline cu vopsea iar cele ale pistolului „Salt” sunt umplute cu pulbere preparată din ardei de oleorăşină în combinaţie cu alte ingrediente. Impactul constă în spargerea sferelor şi pulverizarea prafului în jurul ţintei. Praful este extrem de iritant, cauzând o senzaţie intensă de arsură care orbeşte temporar şi îi face respiraţia dificilă celui care a fost “împuşcat”.
 
 
Producătorii afirmă că acest tip de pudră este foarte puternică, chiar şi forţele militare o folosesc. Efectul durează pînă la 50 de minute, dar la 15-30 de minute încep să apară primele senzaţii de ameliorare a efectului de arsură. Datorită faptului că este praf, se poate trage nu neapărat în atacator, ci şi pe o rază de un metru în jurul acestuia.
 
Pe lângă faptul că nu cauzează moarte, pistolul „Salt” este foarte uşor de utilizat, e fără zgomot şi nu ricoşează ca armele de foc convenţionale. Un alt avantaj este că poate fi folosit şi la o distanţă mai mare decât armele paralizante cu electroşoc sau spray-urile cu piper.
 

Potrivit inventatorilor, „Salt” este permis aproape în toate statele din SUA, numai California face excepţie. Un astfel de pistol va costa aproximativ 299 de dolari, iar livrările vor începe în decembrie. 

Sursă: Gizmag
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase