Home » D:News » Un tânăr a transpus în realitate celebrul covor al lui Aladdin şi s-a plimbat cu el pe străzile din New York – VIDEO

Un tânăr a transpus în realitate celebrul covor al lui Aladdin şi s-a plimbat cu el pe străzile din New York – VIDEO

Publicat: 03.11.2015
Halloween-ul este un prilej să admiri costume croite în fel şi chip.

În oraşul american New York, unul dintre cele mai interesante a fost cel al unui tânăr care îl întruchipa pe Aladdin, cunoscutul personaj din antologia „O mie şi una de nopţi”.

Mai mult decât atât, el a recreat până şi ipostaza în care Aladdin foloseşte covorul său fermecat pentru a se deplasa.

Costumul a fost creat de echipa PrankvsPrank, cunoscută pentru farsele publicate pe site-ul YouTube. Pentru a pune în practică ideea creării unui covor fermecat, a fost folosit un skateboard electric, numit Boosted Board, ca mijloc de locomoţie a personajului.

Skateboard-ul funcţionează cu ajutorul unei baterii de tip litiu-ion, care alimentează mecanismul ce poate propulsa placa la o viteză de până la 32 km/h. Pentru a crea impresia unui covor fermecat, echipa a setat echipamentul să funcţioneze la o viteză mai redusă. Controlul asupra skateboard-ului se poate face prin mutarea greutăţii corporale dintr-o parte în alta a plăcii, dar poate fi controlat de la distanţă, prin intermediul unui sistem acţionat prin Bluetooth.

Skateboard-ul a fost acoperit cu un material de culoare roşie, pentru a crea senzaţia că personajul se deplasează folosind un covor adevărat.

Aladdin-ul modern a pornit apoi pe străzile oraşului New York, pentru a le arăta trecătorilor o variantă „orientală” de sărbătorire a Halloween-ului.
O altă încercare de reconstituire a celebrului personaj a fost făcută în Chicago, un tânăr putând fi văzut pe străzi în costumul său de Aladdin. Şi în acest caz, s-a încercat construirea unui covor fermecat, însă, de data aceasta, s-a folosit ca mijloc de locomoţie un mini-segway.

Sursa: Science Alert
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase