Home » D:News » Secrete anti-îmbătrânire de la cel mai longeviv medic din lume. La 103 ani, doctorul japonez este în plină activitate

Secrete anti-îmbătrânire de la cel mai longeviv medic din lume. La 103 ani, doctorul japonez este în plină activitate

Publicat: 14.11.2015
Medicul Shigeaki Hinohara este cel mai longeviv medic din Japonia, dar şi din întreaga lume. La vârsta de 103 ani este preşedintele Consiliului de administraţie la Spitalul St. Luke din Tokyo, ţine cursuri de nutriţie în întreaga ţară şi în permenenţă este ocupat cu diferite activităţi.
Doctorul Shigeaki Hinohara, din Japonia, are 103 ani şi aceiaşi greutate corporală de 30 de ani – 60 kg. El consideră că, datorită dietei sale sănătoase, a reuşit să ajungă la această vârstă. 
 
De la vârsta de 75 de ani şi pănă în prezent, dr. Hinohara a publicat mai mult de 150 de cărţi, una dintre ele fiind „A trai mult, a trai bine” (Living Long, Living Good), ce a fost vândută în mai mult de 1,2 milioane de exemplare. 
 
Medicul îi sfatuieşte pe oameni cum să trăiască o viaţă lungă sşi fericită, el însuşi fiind cei mai bun exemplu. Iată care este reţeta longevităţii şi sănătăţii, dezvaluită de acest medic remarcabil într-un interviu acordat revistei Japan Times:
 
1. Corpul nu trebuie stresat cu reguli 
 
 
“Energia vine din starea de bine, nu din a mânca sau a dormi mult. Consider că e mai bine să nu ne stresăm corpul cu prea multe reguli fixe în ce priveşte orele destinate cinei sau somnului. 
 
2. Aveţi grijă ce mâncaţi
 
 
“Toţi oamenii longevivi, indiferent de rasă, naţionalitate sau sex, au un lucru în comun: niciunul nu este supraponderal. Pentru micul dejun eu beau un pahar de suc de fructe, în combinaţie cu o lingură de ulei de măsline sau un pahar de lapte cu un pic de pulbere de linte şi o banană. Masa de prânz constă în lapte şi 2-3 biscuiţi sau nimic, dacă sunt prea ocupat cu munca. La cină mănânc fructe, un peşte mic şi puţin orez, iar de două ori pe săptămână mănânc câte 90 de grame de carne”.
 
3. Fiţi mereu ocupaţi cu ceva şi priviţi numai îaninte 
 
 
Acest medic este atât de ocupat încât programul său de cursuri şi munca sa obişnuită de la spital este programată cu un an înainte.
Contrar convingerilor majorităţii, medicii nu poate vindeca totul. Hinohara crede că animalele şi terapia prin muzice pot face mai mult decât ceea ce medicii îşi pot imagina.
 
4. Urcaţi scările şi duceţi-vă propriul bagaj
 
 
Medicul Shigeaki Hinohara urcă două scări dintr-un pas, astfel el susţine că-şi menţine muşchii în formă bună. În fiecare zi el încearcă să meargă între 2.000 l- 2.500 paşi într-un ritm lent, pentru că el foloseşte un baston. 
 
5. Durerea este ceva misterios
 
 
Cel mai bun mod de a uita de durere este să …te distrezi. ” Uitaţi de obsesia de a acumula lucruri materiale. Nu vă faceţi prea multe griji pentru aecstea. Nu uitaţi că atunci când vine moartea, nu veţi lua nimic cu voi.
 
6.  Ştiinţa nu tratează oamenii pe cont propriu
 
Conform acestui doctor, ştiinţa nu tratează în mod egal toate bolile, ci consideră că bolile sunt individuale. El a mai spus că, în scopul de a cunoaşte bolile şi tratamentul acestora, noi trebuie să le cunoaştem, la fel de bine cum o face medicina.
 
7. Găsiţi-vă eroul şi încercaţi să fiţi mai buni decât el
 
Medicul afirmă cu mândrie că eroul pentru el a fost tatăl său. Şi ori de câte ori se află într-o situaţie complicată, se întreba ce ar face tatăl său.
 
 
8. Fiţi pregătiţi pentru neprevăzut  
 
“Viaţa este plină de incidente şi posibilităţi.  În martie 1970, pe când aveam 59 de ani, călătoream de la Tokyo la Fukuoka. Avionul a fost răpit de membrii unei facţiuni ai Ligii Comuniştilor japonezi. Deci, a trebuit să suport căldura de 40 de grade, următoarele 4 zile, într-un scaun. În acel moment, ca doctor, am privit totul ca pe un experiment şi am fost uimit să constat cum corpul îşi incetineşte funcţiile pe timp de criză”.
 
9.  Fiţi voluntari 
 
“Să traieşti mult e un lucru minunat. Până la 60 de ani e simplu să munceşti pentru familie şi să-ţi atingi nişte scopuri. Dar în anii din urmă ar trebui să ne străduim să facem ceva şi pentru societate. Eu, de la vârsta de 65 de ani, lucrez ca voluntar 18 ore pe săptămână şi mă bucur de fiecare minut folosit astfel”, afirmă medicul Shigeaki Hinohara.
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase