Home » D:News » Patru minuni ale lumii moderne, aproape de finalizare – GALERIE FOTO

Patru minuni ale lumii moderne, aproape de finalizare – GALERIE FOTO

Publicat: 14.11.2015
Din Marea Britanie şi până în Orientul Mijlociu şi China, echipe întregi de ingineri şi arhitecţi au dat naştere unor proiecte de constrcţii de-a dreptul impresionante, relatează cotidianul The Guardian.

Patru dintre cele mai moderne şi ample construcţii ale lumii sunt aproape de finalizare. La realizarea lor au lucrat echipe complexe de ingineri, arhitecţi şi oameni specializaţi în construcţii din întreaga lume, informează în pagina electronică cotidianul The Guardian

Aeroportul din Beijing

În 1980, arhitectul britanic Norman Foster a revoluţionat terminalul aeroportului din Beijing. Inovaţiile aduse atunci au constat în raţionalizarea sistemelor şi maşinăriilor care alcătuiesc cel mai mare complex de clădiri. Acum, Zaha Hadid este coordonatorul proiectului ambiţios de remodernizare a aeroportul Daxing Beijing, construit pentru a fi cel mai mare din lume. Noul terminal va avea mai multe benzi rulante de transport, proiectate pentru a reduce distanţele de călătorie pentru pasageri. Contribuţia principală a lui Hadid va fi acoperişul spectaculos.

Turnul Regatului, Jeddah, Arabia Saudită

Oricine a vizitat Dubaiul în ultimii ani a observat construcţia de 828 metri Burj Khalifa, care a intrat în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai înaltă structură construită vreodată.  Adrian Smith, arhitectul care a proiectat Burj, lucrează acum la un nou turn în Jeddah (Arabia Saudită), care va bate recordul anterior.

Este vorba despre un turn cu o înălţime de 1000 de metri, care va avea 200 de etaje şi vedere spre Marea Roşie.

Citeşte aici continuarea!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase