Prima pagină D:News

Toţi trebuie să fie la fel! Ordinul pe care l-au primit nord-coreenii de la liderul lor, Kim Jong-un. Care este pedeapsa pentru cei care nu îl vor executa - FOTO

Marina Manastîrlî 11.28.2015 | ● Vizualizări: 22282

Oamenii din Coreea de Nord au primit un ordin să-şi taie părut în acelaşi stil şi de aceeaşi lungime precum liderul lor Kim Jong-un.

Către naţiune a fost emis un ordin prin care oamenii trebuie să-şi menţină părul nu mai lung de 20 cm şi să şi-l tundă într-un mod similar cu cel al liderului lor glorios.
 
 
Aceştia sunt instruiţi să aducă un omagiu lui Kim, prin copierea stilului său excentric. Coafura bufantă, întoarsă în spate, este recunoscută în Coreea de Nord ca fiind stilul "ambiţiosului". Se spune că, în trecut, cel puţin în partea de sus a stilului "ambiţios" s-ar fi permis să se lase mai lung, acum, însă, chiar în partea de sus, lungimea părului se reduce la 2 cm sau mai puţin. 
 
Femeilor tinere li s-a spus să adopte un stil similar cu cel al soţiei lui Kim, Ri Sol-ju, sub forma unei tunsori tip bob. Doar artiştii şi actorii sunt, apparent, lăsaţi să aibă părul lung.
 
 
“Surse din Coreea de Nord spun că frizeriile din capitala Pyongyang sunt pline de oameni în încercarea grăbită de a se conforma ordinului, din frica unor repercusiuni grave şi numai profesia de coafor se bucură acum că inregistrează un boom de solicitari. Autorităţile au gândit şi măsuri de penalizare împotriva celor care nu se vor supune. Studenţii Universităţii se vor plimba cu o foarfecă în mână şi vor tăia părul infractorilor”, citează ziarului chinezesc Chosun IBO.
 
Se spune că liderul Kim a adoptat acest stil al podoabei capilare, inspirându-se din obiceiul bunicul său Kim Il-Sung, omul venerat ca fiind fondator al Coreei de Nord. Există zvonuri că Kim Jong-un a suferit o intervenţie chirurgicală estetică pentru a face să semene mai mult cu  bunicul său.
 
 
"Represiunea pe părul lung pare că se adresează mai mult persoanelor tinere pentru a duce la perfecţiune forma celei de-a 7 adunări generale a Partidului Muncitorilor."
 
Sursa: The Sun